Donar geeft niet thuis in Den Helder

Laatst geupdate: donderdag 17 oktober 2024

Zonder David Gabrovsek, die in Groningen was achtergebleven, startte de ploeg met Zach Harvey, Keevan Veinot, James Karnik, Tim Hoeve en Filip Brankovic. De Groninger supporters die mee waren naar Den Helder zouden een vreemde wedstrijd zien, waar Donar slechts 1 kwart een voldoende zou halen.

14

Donar begint niet bepaald scherp aan de wedstrijd en al snel staat het met 7-0 achter, voor de eerste punten van Donar genoteerd kunnen worden. Er wordt niet scherp verdedigd, waardoor de Helderse spelers veel te makkelijk kunnen scoren. Toch weet Donar de achterstand beperkt te houden en eindigt het eerste kwart in 25-23.

In het tweede kwart lijken de Suns weer makkelijk uit te lopen, maar met twee drietjes van Tim Hoeve komt de stand op 32-29. De ploegen gaan redelijk gelijk op, maar Donar komt beter in de wedstrijd en finished het kwart goed. De rust gaat in met een stand van 37-44.

In het derde kwart is het weer Den Helder dat beter uit de startblokken komt. Het duurt 3 minuten voor Donar de eerste score kan maken en omdat ook Den Helder niet bepaald makkelijk scoort is de stand nog in het voordeel van Donar (42-46). Donar is vaak slordig in de aanval en ook verdedigend is het niet scherp genoeg. Ondanks een full court press aan het eind van dit kwart, geeft Donar de regie op de wedstrijd uit handen. Het derde kwart eindigt in 62-54.

Het vierde kwart probeert Donar vanalles, maar is het nog steeds niet scherp. Den Helder maakt minder fouten en kan vrij gemakkelijk de voorsprong vasthouden. Donar weet na een score geen stops te maken en ziet na een kleine opleving ((68-62) Den Helder weer uitlopen. Donar komt in foutenlast en Zach Harvey en James Karnik zullen het eind van de wedstrijd niet halen. Donar probeert door het maken van overtredingen de klok stil te zetten, maar de Suns weten te veel vrije worpen raak te schieten en Donar speelt te slordig in de aanval, om nog aanspraak op de overwinning te maken. De wedstrijd eindigt in een 79-68 nederlaag.

Topscorers: Keevan Veinot 15 ptn, Filip Brankovic 13 ptn, Zach Harvey 12 ptn.

Rebounds: Filip Brankovic 9, Keevan Veinot 8, James Karnik 7.

Assist: Tim Hoeve 3, Keevan Veinot en Filip Brankovic 2.

Volgende wedstrijd: woensdag 23 oktober 2024, thuis tegen CSO Voluntari om 19:30 uur.