Donar kan goed eerste kwart geen vervolg geven tegen Kortrijk Spurs

Laatst geupdate: zondag 29 september 2024

2600 toeschouwers zien Donar goed aan de wedstrijd beginnen. De nieuwe aanwinst drukt in dit kwart gelijk zijn stempel op het spel en het lijkt een leuke avond te worden. Helaas stort Donar in het tweede kwart in en gaan de fans uiteindelijk teleurgesteld naar huis.

25

Het eerste kwart begint gelijk goed. Donar wint de tip off en weet ook de eerste scores op het bord te zetten. James Karnik wordt veel gezocht in de paint en hij weet ook vaak zijn eigen rebound te pakken om in tweede of soms derde instantie toch te scoren. De inzet van de ploeg is goed, er wordt gevochten voor elke bal (wat overigens ook Kortrijk doet), waardoor het een aantrekkelijk eerste kwart is. Donar sluit het kwart met een kleine voorsprong af: 26-22.

In het tweede kwart weet Filip Brankovic met een mooie score de voorsprong vast te houden (28-24), maar Kortrijk komt beter in de wedstrijd en komt al snel op voorsprong 30-31. Vanaf dat moment gaat het bij de gasten steeds beter draaien, terwijl het bij Donar steeds slechter draait. Ballen vallen niet meer, passes komen niet meer aan en Donar vecht dan niet alleen tegen Kortrijk, maar ook tegen zichzelf. De rust wordt bereikt op 35-49. Donar weet dit kwart slechts 9 punten te scoren.

Het derde kwart laat een vergelijkbaar beeld zien. Af en toe een aardige actie, maar het is vooral Kortrijk dat het spel dicteert. Donar moet zelfs aan de noodrem trekken om de aanvalsdrang van Kortrijk te stoppen. Heel even komt er een opleving van Donarzijde en het publiek laat dan gelijk weer van zich horen, maar helaas is het van korte duur. Donar raakt het momentum weer kwijt en kan niet voorkomen dat Kortrijk verder uitloopt: 51-74.

Donar staat in het vierde kwart voor de onmogelijke taak om de wedstrijd nog te kantelen. Daarvoor is de voorsprong van Kortrijk echter te groot en is het spel van de Groningers te onsamenhangend. Er wordt wel weer wat beter verdedigd en er worden nog wel goede acties gemaakt, maar Kortrijk kan de wedstrijd makkelijk uitspelen. Na veertig minuten staat er een 70-99 nederlaag op het bord.

Topscorers: Keevan Veinot 21 ptn, Zach Harvey 17 ptn, James Karnik 15 ptn.

Rebounds: James Karnik 16, Filip Brankovic 5, Kjeld Zuidema 4.

Assists: Tim Hoeve 4, Kjeld Zuidema 2, Sam van Oostrum 2.

Donar speelt 5 oktober 2024 uit tegen Okapi Aalst en 8 oktober 2024 uit in de ENBL tegen Valmiera Glass Via. Zaterdag 12 oktober is de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Prismaworx BAL.