Nieuws

Donar oefent sterk tegen Telekom Baskets Bonn

Laatst geupdate: donderdag 07 september 2023

Na het grootste deel van de ontmoeting overtuigend geleid te hebben, moesten de Groningers hun meerdere erkennen in de Duitse BCL winnaar.

sddefault.jpg

Telekom Baskets Bonn

80
woensdag 6 september, 20:45

Donar

72
Telekom Baskets Bonn
Donar
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Telekom Baskets Bonn 80 23 6 36 14
14
20
14
32
Donar 72 19 5 35 17
23
12
18
19

De sterkst denkbare tegenstander op dit toernooi, de BCL winnaar Telekom Baskets Bonn, had een zware kluif aan Donar. Dat was deels de verdienste van de Groningers, die collectief sterk verdedigden, maar ook deels door eigen toedoen. De goedlopende aanvallen van de Duitsers voorzagen in vaak vrijkomende spelers aan de driepuntslijn, maar men verzuimde een groot deel van de wedstrijd die open kansen af te maken.

Daardoor kon Donar, dat meestal juist de ruimte onder de basket zocht, lange tijd op voorsprong blijven. Met een tien mansrotatie konden de mannen van Andrej Stimac het tot vier minuten voor het einde goed volhouden. Daarna gingen de ballen van lange afstand uit Duitse handen er wél in, want coach Moors was niet van zijn strijdplan afgeweken en werd uiteindelijk beloond voor zijn volharding.

Ondanks het verlies was het van Groningse zijde een goede oefening tegen een sterke tegenstander.

Aanstaande vrijdag treedt Donar om 20:45 uur aan tegen Givova Scafati uit Italië. Ook die game is via YouTube rechtstreeks te bekijken.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren