Nieuws

Donar speelt op Landolt Cup

Laatst geupdate: woensdag 06 september 2023

Vanavond om 20:45 treedt het nieuwe Donar aan tegen Europese topploeg Telekom Baskets Bonn, de winnaar van de Basketball Champions League in 2023.

sddefault.jpg

In het Zwitserse Yverdon-les-Bains aan het meer van Neuchâtel wordt een toernooi gespeeld met vijf andere interessante teams. In de groep van Donar zit verder het Italiaanse Givova Scafati Basket, terwijl in de andere groep Giants Antwerpen, Prishtina en Fribourg Olympic strijden voor de finaleplaats op zaterdag 9 september.

Telekom Baskets Bonn is op veel posities vernieuwd en het is dus geen gegeven dat ze op hetzelfde niveau zullen acteren als afgelopen seizoen. Van het roster kennen we alleen Brian Fobbs, de MVP van de BNXT League van afgelopen seizoen (Kangoeroes Mechelen). Een andere ervaren kracht is Ike Udanoh, een Amerikaans-Nigeriaanse power forward-center, die er al 10 seizoenen op heeft zitten bij niet de minste Europese clubs (o.a. Strasbourg en Venezia). De selectie omvat Amerikaanse, Canadese, Kroatische en uiteraard Duitse inbreng. Hoofdcoach is de welbekende Belg Roel Moors, die zich al verheugt op een finale tegen zijn oude club Giants. Bonn heeft een zeer diep roster van 14 spelers.

Givova Scafati is een club uit Scafati, dat dichtbij Napels tegen Pompeï aan ligt. De club promoveerde in 2022 en eindigde afgelopen seizoen als 10e in de Liga A. De meest ervaren speler en tevens nieuwkomer van de club is Gerald Robinson (niet te verwarren met zijn naamgenoot die in Nederland speelde). Hij heeft in de afgelopen 11 seizoenen maar liefst 15 clubs “versleten” en is de spelverdeler, die veel steals pakt en makkelijk scoort. Ook van dit roster kennen we nauwelijks andere spelers, maar – o toeval – het is wel de club waar Artjoms Butjankovs vorig jaar speelde na zijn vertrek uit Groningen. De selectie omvat vooral Italiaanse spelers die ooit jeugdinternational waren, aangevuld met enkele Amerikaanse krachten.

Donar speelt tegen Scafati op vrijdag 8 september om 20:45 uur.

Donar zal alles in het werk moeten stellen om uit deze beide duels punten te kunnen meenemen. Vrijdagavond zullen we weten wie de tegenstander wordt op de slotdag en hoe laat er dan gespeeld wordt.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren