Donar U18 wint ook laatste reguliere wedstrijd

Laatst geupdate: maandag 24 april 2023

Het U18 team van coaches Yannick Koerts en Henri Meiners heeft een zeer knappe prestatie geleverd door ook de laatste reguliere wedstrijd van de tweede helft van de competitie winnend af te sluiten. Tegenstander Triple Threat uit Haarlem kon even bij blijven in de wedstrijd maar werd uiteindelijk overtuigend verslagen. Donar kon, op de geblesseerde Gido Nanninga na, verder voltallig aantreden. In een wedstrijd waarin niets meer op het spel stond kregen alle spelers de gelegenheid om wedstrijdritme op te doen.

Het eerste kwart was Donar niet meteen bij de les. Er werden behoorlijk wat vrije worpen en eenvoudig te maken tip-ins gemist. Triple Threat nam een 7-11 voorsprong. Lars Jung en Thijs Heuker namen samen de eerste acht punten voor hun rekening en zorgden ervoor dat de Haarlemmers niet te ver uitliepen. Bij een stand van 10-13 zorgde Eban Norder met een fraaie fake beweging en score voor de aansluiting, 12-13. Bij de stand van 12-15 werd Milan Pilon in het veld gebracht. Met zijn eerste balcontact gooide hij meteen een drietje raak en ging daarmee vrolijk door waar hij vorige week mee gestopt was. Het eerste kwart ging toch naar Triple Threat, 16-18.

In het begin van het tweede kwart kon de ploeg uit Haarlem nog even gelijke tred houden, maar daarna dicteerde Donar de wedstrijd. Meerdere spelers gingen zich nu met de scores bemoeien. Maré Bult gooide twee vrije worpen raak, Teun Deekens maakte twee fraaie lay-ups en Milan Pilon wist opnieuw een drietje raak te gooien. Ook Lars Jung en Thijs Heuker lieten zich weer gelden. Tegen het eind van het tweede kwart stond het 36-22. Toch wist Triple Threat de stand nog iets draaglijker te maken voor de rust, 36-27.

In het derde kwart werd de wedstrijd min of meer beslist. Donar werd minder slordig en benutte vele kansen nu wel. Tygo Drubbel heerste aanvallend onder de basket en maakte twee goeie scores. Cees Jagt dribbelde twee keer goed door de verdediging heen en maakte zijn acties fraai af. Bas Kobus wist het net te vinden door een drietje raak te schieten nadat hij al wat fraaie passes had verzorgd en ook Edwin Nanninga wist een drietje raak te schieten. Doordat ook Maré Bult zijn kwaliteit, het drietje, twee keer liet zien was de voorsprong aan het eind van het derde kwart verder gegroeid, 60-43.

Het laatste kwart bouwde Donar de voorspong nog verder uit door opnieuw twee rake drietjes van Milan Pilon. Ook Tygo Drubbel liet zien dat hij van afstand raak kan schieten en leuk was dat ook de enige speler die nog niet had gescoord, Lasse Cnubben, zich op het scorebord meldde. Hoogtepunt van het laatste kwart was een schitterende actie van Daniël Koba die onder het bord door dribbelde en de bal met een half achterwaartse spetterende dunk afmaakte. Op het eind van het laatste kwart liet Donar de teugels enigszins vieren, waardoor het voor Triple Threat een verdienstelijke nederlaag werd, 77-62.

Daarmee is het Donar gelukt om in 2023 twaalf wedstrijden op rij ongeslagen te blijven en heeft het zich daarmee op zeer overtuigende wijze geplaatst voor de kwartfinales van de play-offs. Daarin moet het in twee wedstrijden zien af te rekenen met Lokomotief uit Rijswijk. Dit team is in de reguliere competitie ongenaakbaar bovenaan geëindigd en heeft in het hele seizoen slechts één nederlaag hoeven te incasseren. Hoop kan Donar putten uit het feit dat het Lokomotief op een toernooi in Kortrijk eind december wél een zeldzame nederlaag wist toe te brengen. De eerste wedstrijd wordt aanstaande vrijdag in Rijswijk gespeeld, het tijdstip is bij het schrijven van dit verslag nog niet bekend. Twee dagen later is in Groningen de return. Deze wedstrijd zal óf in het Willem Alexander Sportcentrum te Zernike worden gespeeld óf in sporthal Vinkhuizen. Publieke steun is uiteraard zeer welkom in play-offs time!

Scores Donar: Thijs Heuker en Milan Pilon (12 pnt), Tygo Drubbel (11 pnt), Teun Deekens en Maré Bult (8 pnt), Lars Jung (7 pnt), Cees Jagt (6pnt), Daniël Koba, Bas Kobus en Edwin Nanninga (3 pnt), Eban Norder en Lasse Cnubben (2 pnt)