Nieuws

Donar verliest nagelbijter in Aalst

Donar moest het vanavond opnemen tegen de nummer laatst op de ranglijst, Okapi Aalst. David Gabrovsek was terug in de ploeg en samen met Tim Hoeve, Kjeld Zuidema, Keevan Veinot en James Karnik begon hij aan de wedstrijd.

29

Het duurt even voor een van beide ploegen de score weet te openen. Na zo'n 2 minuten weet Okapi de eerste punten op het scorebord te zetten. Tim Hoeve scoort de eerste voor Donar en het is 2-3. Er wordt om en om gescoord. Okapi verdedigt in deze fase beter dan Donar, maar toch houden de ploegen elkaar in evenwicht. Het is een beetje een mat eerste kwart. 19-17.

Het tweede kwart komt Donar beter in het spel, Zach Harvey weet een steal te pakken en bediend Sam van Oostrum voor 19-19 en Sam mag ook nog een bonus vrije worp nemen, 19-20. Donar heeft de verdediging ook aangescherpt en dwingt Okapi tot een 24 seconden overtreding. Het blijft stuivertje wisselen en beide ploegen wisselen goede aanvallen af met soms knullig balverlies. Okapi weet een klein gaatje te slaan, maar Donar komt weer terug en staat bij rust met 1 punt voor, 38-39.

Na de rust probeert Donar de verdedigende druk weer op te voeren, wat in eerste instantie ook lukt. Okapi moet door tijdgebrek een geforceerd schot nemen. Donar profiteert niet en heeft balverlies. Het blijft ook nu lange tijd weer stuivertje wisselen, maar halverwege het kwart pakt Okapi 5 punten voorsprong 52-47. Donar neemt een time out. Filip Brankovic scoort een driepunter en zet de stand op 54-52, toch weet Okapi weer uit te lopen in de laatste fase van het derde kwart. Maar Donar blijft toch aanhaken. Het kwart eindigt op 68-63.

In het vierde kwart wordt het nagelbijten voor de meegereisde supporters van Donar. Iedere keer als Donar naderbij komt, weet Okapi te scoren. Als Okapi op 80-74 komt, met nog ongeveer 4 minuten te spelen, lijkt het gedaan voor Donar. Maar door stug doorzetten en 4 rake vrije worpen (1 vanwege een technische fout van de coach van Okapi) door Keevan Veinot en Tim Hoeve, komt Donar op 80-78 en ligt de wedstrijd weer helemaal open. Beide ploegen maken nu slordige fouten en hoewel Okapi blijft scoren, komt Donar vlak voor tijd door drietjes van Keevan Veinot en Kjeld Zuidema op 91-88 met nog 15 seconden te spelen. Okapi heeft balbezit en kan de klok uitspelen, maar een slechte pass luidt balverlies in en Keevan Veinot weet de stand gelijk te trekken (91-91) en het lijkt op een verlenging uit te lopen. Tim Hoeve maakt echter een fout op Niels van den Eynde die beide vrije worpen raak schiet. Donar heeft nog 1 kans om de wedstrijd te winnen, maar het noodschot van Keevan Veinot gaat mis. De eindstand is 93-91.

topscores: Keevan Veinot 20 ptn, Kjeld Zuidema 15 pnt, Tim Hoeve 14 pnt.

rebounds: Filip Brankovic 7, James Karnik 6, Kjeld Zuidema 3.

Dinsdag 8 oktober speelt Donar de tweede wedstrijd in de ENBL. Deze wedstrijd is te zien op het Youtube kanaal van de ENBL. Tegenstander is Valmiera Glass ViA.