Nieuws

Donar versterkt zich met Olaf Schaftenaar

International Olaf Schaftenaar heeft een contract getekend dat hem voor één seizoen aan Donar verbindt. Olaf werd geboren in Utrecht op 15 mei 1993 en komt uit een sportieve familie. Vader Philip en broer Roeland basketbalden/basketballen ook op topniveau. Olaf speelt met zijn 2.08m het liefst op de forward posities.

Op 18-jarige leeftijd speelde hij bij Tenerife in het seizoen 2011-2012 en kreeg vervolgens de kans om naar Oregon State University te gaan. Daar ontwikkelde hij zich tot vaste waarde en aansluitend tekende hij een contract bij Landstede Zwolle. In zijn eerste jaar werd hij verkozen tot Rookie of the year. Hij bleef drie seizoenen in Zwolle en werd kampioen tegen Donar in 2019.

Vervolgens ging Olaf naar Real Canoe Madrid (LEB Oro) en aansluitend naar Basket Girona, de club die door Marc Gasol is opgericht en met wie Olaf nog samenspeelde. In februari van dit jaar tekende hij bij CSU Sibiu in Roemenië.

Deze zomer speelt Olaf met de Orange Lions in de kwalificatie voor het WK van volgend jaar en op het EK, begin september in Praag.

Nu maakt Olaf Schaftenaar dus de overstap naar Donar. Hij zegt over deze stap: ”In mijn jaren bij Zwolle heb ik natuurlijk heel wat wedstrijden in MartiniPlaza gespeeld en vond het altijd een heel mooie ambiance om in te spelen. De kans om bij Donar in de BNXT League en Europees te spelen wilde ik niet laten schieten. Ik verwacht dat het een mooi seizoen wordt met volop kans op prijzen!”

Technisch directeur Drago Pasalic zegt over hem: ”Het is mooi om Olaf aan boord te hebben. Hij is een geweldige schutter die ruimte op het veld kan creëren en die ervaring heeft met spelen in winnende teams. Naast Leon hebben we met Olaf nu een tweede speler die in het Nationaal Team speelt.”

 

😳 @O_S_chaftenaar casually dropping 3’s 💦#FIBAWC | #WinForTheNetherlands x @Basketball_NED 🇳🇱 pic.twitter.com/M1RJBMAJ9a

— FIBA Basketball World Cup (@FIBAWC) July 4, 2022

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Deel op social media

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren