Nieuws

Donar vindt inside versterking met Stijn Hintzbergen

Laatst geupdate: dinsdag 25 juni 2024

Stijn Hintzbergen, geboren op 10 juni 2001 in Hengelo, is 2.11 meter lang en afkomstig van BAL Weert.

607530ec05382778b493eb161e56a3f2.jpg

Stijn startte zijn carrière als basketballer in Twente, waar hij werd gescout door de Weertse ploeg. Hij begon in de U18 in Weert en maakte via de U20 drie seizoenen geleden de overstap naar het eerste team van BAL. Afgelopen januari echter leverde hij zijn contract bij BAL in omdat hij het plezier en het perspectief in zijn basketbalcarrière was kwijtgeraakt.

Het basketbalvirus stak na een aantal maanden toch de kop weer op en hij kon afgelopen voorjaar meetrainen met Donar, dat verlegen zat om een inside speler die het de lange mannen van Donar op de trainingen lastig kon maken.

Dat bleek van beide kanten goed te bevallen en daardoor tekent Stijn nu een contract voor het komende seizoen bij Donar.

Stijn Hintzbergen is blij met deze stap: ”Dankzij Donar heb ik weer een vlam in mijzelf gevonden en de passie voor het spel helemaal terug. Ik wil dit ook in alle opzichten laten zien en mijzelf volledig inzetten op en naast het veld. Hier wil ik mijn lengte en atletisch vermogen voor gebruiken zodat ik een goede dynamiek in het team toe kan voegen.“

Coach Andrej Stimac over zijn aanwinst: “Stijn is een harde werker en dat is het belangrijkste. Ik zie hem als bescheiden en gretig om te slagen. Dat past bij het Donar DNA. Welkom Stijn.”

Met de aanvulling van Stijn Hintzbergen heeft Donar voor het seizoen 2024-25 nu zes spelers onder contract: Kjeld Zuidema, Sam van Oostrum, David Gabrovsek, Délé Adetunji, Tim Hoeve en Stijn Hintzbergen.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren