Donar weet weer wat winnen is

Laatst geupdate: zaterdag 12 oktober 2024

In een met 2700 toeschouwers redelijk gevuld Martiniplaza moest Donar het vanavond opnemen tegen Prismaworx BAL uit Weert. Donar moest het vanavond zonder de zieke David Gabrovsek doen, maar begon goed aan de wedstrijd, nam een leuke voorsprong, maar BAL kwam sterk terug. Uiteindelijk wist Donar de zege over de streep te trekken.

11

Na de twee nipte verlieswedstrijden van deze afgelopen week, was het publiek (en de ploeg) wel toe aan een overwinning. Dat moest vanavond dan maar gebeuren tegen de ploeg uit Weert, dat een iets betere record had dan Donar tot nu toe (2 van de 4 wedstrijden gewonnen). De starting five vanavond waren Zach Harvey, Keevan Veinot, James Karnik, Tim Hoeve en Kjeld Zuidema. Zij zetten direct de tegenstander onder druk en maken een 8-0 run. Na tweeënhalve minuut weet BAL voor het eerst te scoren. Met een drietje van BAL slinkt de voorsprong naar 8-5, maar Donar blijft stug verdedigen en met een aantal mooie aanvallen weet Donar weer uit te lopen. Het eerste kwart wordt afgesloten met de grootste voorsprong van de wedstrijd (11 punten voorsprong) 22-11.

In het tweede kwart komt BAL beter uit de startblokken en maakt het de eerste scores. Toch weet Donar weer een mooie aanval op te zetten die resulteert in een alley-oop van Stijn Hintzbergen, met een assist van Délé Adetunji. Toch komt BAL weer dichterbij en bij 26-20 neemt Donar een time-out. BAL komt echter scherper uit de time-out en scoort 26-22 met nog 5:51 op de klok. Donar blijft voor elke bal vechten, maar kan niet voorkomen dat BAL in het tweede kwart meer scoort dan Donar. Bij rust is het 34-33.

Direct in het derde kwart scoort BAL twee keer en komt het voor het eerst op voorsprong (34-37). Toch neemt Donar het heft weer in handen en buigt de achterstand weer om in een kleine voorsprong. Het spel golft op en neer, is niet altijd goed, maar er wordt voor elke bal gevochten. Donar weet de kleine voorsprong vast te houden. Het kwart eindigt in 55-51.

De vraag is of Donar in het vierde kwart de voorsprong kan vasthouden of zelfs kan uitbouwen. Even lijkt het mis te gaan als Keevan Veinot balverlies lijdt, BAL een break loopt, maar Tim Hoeve op het nippertje de bal weet weg te tikken. Daarna plaatst Stijn Hintzbergen een block en kan Filip Brankovic met een mooi hoekshotje scoren. Maar weer weet BAL aan te haken en komt het bijna weer langszij (55-53). Als Kjeld Zuidema met een mooie assist Stijn Hintzbergen weer een spetterende dunk laat maken, leeft het publiek op en gaat het weer achter de ploeg staan. De slotminuten lijken spannend te gaan worden, maar BAL komt met 5 teamfouten in de problemen, aangezien daarna elke P op een Donar speler vrije worpen opleveren. Met nog 3:45 op de klok en een stand van 63-55 neemt Donar een time-out. Toch is het BAL dat met een noodschot van Oshean Brathwaite in de buzzer van de 24 seconden klok weer driepunten inloopt (63-58). Het lijkt dan toch nog spannend te worden, maar Donar geeft de ploeg uit Weert geen kansen meer om dichterbij te komen. Donar weet zelfs nog uit te lopen naar 10 punten voor en kan deze belangrijke zege vasthouden. De eindstand is 72-62.

Topscorers: Keevan Veinot 22 ptn, Zach Harvey 19 ptn, James Karnik 17 ptn.

Rebounds: James Karnik 10, Tim Hoeve 7, Stijn Hintzbergen 5.

Donderdag 17 oktober 2024 speelt Donar de uitwedstrijd in Den Helder tegen de Suns.