Nieuws

Eddy Ligeon overleden

Laatst geupdate: woensdag 22 februari 2023

Op dinsdag 21 februari, twee dagen voor zijn 87e verjaardag, overleed oud-speler, -bestuurslid en -medewerker Edmund Eugene (Eddy) Ligeon.

eddy3.jpg

Eddy werd op 23 februari 1936 geboren in Paramaribo, Suriname. Zijn moeder overleed op jonge leeftijd en hij groeide op met grootouders, ooms en tantes, alvorens op zijn 17e op een vliegtuig naar Nederland te worden gezet. Hij keek nooit meer om; zijn verdere leven speelde zich (op vakanties na) bijna helemaal in Groningen af.

Na de middelbare school ging hij studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen en werd hij lid van Vindicat. Hij ging (dus) basketballen bij Donar en als “klein mannetje” speelde hij guard. Van 1958 tot en met 1963 stond hij op het veld. Bijzonder was, dat hij de eerste drie jaar tevens bestuurslid was van de club. Een voorbode van de rollen die hij later nog zou vervullen.

Na zijn studie werd hij in 1964 aangenomen op het Klinisch Chemisch Laboratorium van het toenmalige AZG (later UMCG) en daar zou hij zijn hele werkzame leven blijven.

Nadat hij onder meer betrokken wat bij de oprichting van de BV Dunk, begon rond 1990 zijn loopbaan als vrijwillig medewerker bij “zijn” Donar. Hij was onder andere bezig met camerawerk voor de coaches, maar de meeste mensen zullen hem kennen van zijn rol als tafelaar bij de thuiswedstrijden van Donar. Daarnaast was hij vele jaren actief als scheidsrechtersbegeleider/-beoordelaar en spelregeldocent voor de NBB.

Bij al die activiteiten was één gemene deler te ontdekken: Eddy was bij iedereen geliefd. Het woord aimabel had voor hem uitgevonden kunnen zijn. Als je met hem in gesprek raakte – en dat ging heel gemakkelijk – verscheen er een brede lach, vaak vergezeld van een verhaal of anekdote. Hij was altijd rustig, positief en vriendelijk en dus had hij met velen een zeer plezierig contact.

Enkele jaren geleden was het tafelen te lastig geworden en nam hij afscheid van Donar. Hij verhuisde met echtgenote naar Ermelo, maar bleef altijd zeer betrokken en geïnteresseerd. Na een periode van afnemende gezondheid moeten we nu afscheid nemen van een van de alleraardigste mensen binnen de Donar-omgeving, zoals een betrokkene het formuleerde.

Donar is Eddy veel dank verschuldigd voor zijn immer positieve bijdrage aan de club en wenst zijn nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren