Nieuws

Gert Kiel legt voorzittershamer Donar neer

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Gert Kiel, stopt per 1 september a.s. als bestuursvoorzitter. Kiel is sinds mei 2012 bestuurslid van Donar en heeft in december 2013 na het vertrek van de vorige voorzitter, Hans Haerkens, de functie van voorzitter op zich genomen.

Gevraagd naar de reden van zijn aanstaande vertrek zegt Kiel: “Er zijn meerdere redenen. Allereerst ben ik druk bezig met het starten van een eigen bedrijf, een startup op het gebied van arbodienstverlening en duurzame inzetbaarheid, en daar zal ik veel tijd en energie in gaan steken. De rol als voorzitter van een grote club als Donar is niet iets dat je er zo maar even bij doet, het is een functie die al je aandacht en veel tijd van je vraagt. Die tijd heb ik nu, en zeker straks, niet meer. Daarnaast denk ik dat dit het goede moment is om het stokje over te dragen aan een opvolger. We hebben de afgelopen jaren roerige tijden meegemaakt bij Donar en hebben de club in rustig vaarwater weten te loodsen. Ik zeg bewust ‘we’, want dat hebben we met zijn allen gedaan. Bestuur, maar ook en vooral de medewerkers en de vele vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor deze prachtige club. Op dit moment staan we er sportief, organisatorisch en financieel goed voor en worden in september een aantal commerciële en maatschappelijke projecten gelanceerd, een mooi moment voor mijn opvolger om een volgende stap te maken, want Donar heeft absoluut de ambitie om door te groeien”.

Kiel zal bij de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe basketbalseizoen officieel niet meer in functie zijn bij Donar, hij zal nog regelmatig op de tribune aanwezig zijn wanneer Donar speelt in MartiniPlaza. Kiel: “Absoluut! Deze sport, maar vooral deze club en de fantastische sfeer in MartiniPlaza heeft mijn hart gestolen. Ik zal straks als één van de vele fans gaan genieten van een prachtig avondje Donar; eerlijk gezegd verheug ik me daar nu al op”.

Donar is op zoek naar een vervanger voor de functie van bestuursvoorzitter.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren