Nieuws

Jannes Stokroos nieuwe voorzitter Donar

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Door het recente vertrek van Gert Kiel als voorzitter van Donar is deze functie vacant geworden. Nadat bekend werd dat Gert Kiel per 1 september 2016 zou stoppen als voorzitter van Donar, heeft het bestuur een profiel opgesteld en gezocht naar een voorzitter die past binnen dit profiel en de visie van de club. Jannes Stokroos past uitmuntend in dit profiel, en bleek bereid deze taak op zich te nemen. Het bestuur van Donar is dan ook verheugd dat de Raad van Toezicht van Donar de voordracht om hem te benoemen als voorzitter heeft overgenomen.

De 58 jarige Stokroos een echte Groninger (geboren in Delfzijl en woonachtig in de stad Groningen), is ‘director sales and shipping’ bij Groningen Seaports. Groningen Seaports is als onderdeel van de Energy Valley Top Club sponsor van Donar. Stokroos is bestuurslid van de Energy Valley Topclub, waardoor hij bekend is met Donar en de andere leden van de EVTC. Deze bestuursfunctie legt Stokroos neer om zijn taken als voorzitter van Donar uit te kunnen voeren.

Jannes Stokroos: ‘Ik ben trots dat ik ben gevraagd voor het voorzitterschap van Donar, ik heb er veel zin in om samen met iedereen rond Donar de club te laten groeien.’

Gert-Jan Swaving (Secretaris Donar): ’We zijn als bestuur ontzettend blij dat we in Jannes een betrokken en enthousiaste nieuwe voorzitter hebben weten te vinden. Na het vertrek van Gert Kiel hebben we goed nagedacht over wat voor type voorzitter Donar de komende tijd nodig heeft, en we zijn er van overtuigd dat Jannes dat type is. Jannes is een leider, een echte Groninger, een enorm sportliefhebber en heeft een goed netwerk in Noord-Nederland.’

Onderop deze pagina vindt u het eerste interview van DonarTV met Jannes. Daarnaast staat Jannes op de Open Dag klaar met koffie en thee, zodat u hem zelf vragen kunt stellen en beter kunt leren kennen.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren