Klein verlies Donar tegen Voluntari

Laatst geupdate: woensdag 23 oktober 2024

2500 toeschouwers zagen Donar strijdend ten onder gaan. Zonder David Gabrovsek, Lars Jung en Délé Adetunji moest Donar het opnemen tegen het Roemeense CSO Voluntari in de ENBL. Zach Harvey, Keevan Veinot, Tim Hoeve, James Karnik en Kjeld Zuidema starten de wedstrijd.

18

Donar gaat furieus van start en overrompeld de tegenstander en al snel staat het 10-2, waarna Voluntari de eerste time out moet nemen op 5:57. Niet dat dit helpt, want Donar blijft sterk verdedigen en ook aanvallend gaat er veel goed. Met nog tweeënhalve minuut te spelen en een stand van 21-10 maakt Keevan Veinot zijn tweede persoonlijke fout en moet hij uit voorzorg naar de kant. Het kwart wordt afgesloten met een 26-16 voorsprong.

Ook het tweede kwart start Donar fel en maakt het de eerste punten. Als Keevan Veinot snel zijn derde fout maakt, moet hij weer naar de kant. Donar neemt een time out en staat nog met 28-18 voor. Voluntari begint echter de duimschroeven aan te draaien en gaandeweg moet Donar toestaan dat Voluntari het heft in handen neemt en op voorsprong komt. Toch blijft de ploeg stug doorgaan, maar komt wel moeilijker tot scoren. Desondanks komt Donar weer langszij en kan het op gelijke hoogte blijven. Vlak voor de rust komt Voluntari toch weer op een kleine voorsprong. De ploegen gaan met een stand van 43-48 naar de kleedkamers.

In het derde kwart komt Donar weer snel dichterbij , maar het zal dit hele kwart ondanks de tomeloze inzet moeten toestaan dat Voluntari de voorsprong weer wat weet te vergroten. Er wordt gesmeten met de energie en ondanks dat de ploeg wel punten blijft maken, moet het toestaan dat Voluntari de voorsprong vergroot naar 10 punten (61-71).

Nogmaals gaan de schouders er onder en als Zach Harvey een alley oop pass op James Karnik geeft, die met een dunk de stand op 73-75 zet, gaat het publiek ouderwets achter de ploeg staan. Maar weer weet Voluntari een paar scores te maken, terwijl het Donar even niet lukt. Bij 73-80 neemt Donar een time out, er is nog ruim 4 minuten te spelen. Het spel gaat op en neer, beide ploegen scoren, missen en er worden fouten gemaakt om de klok te stoppen. Het lukt Donar niet meer het gat te verkleinen en het moet toestaan dat Voluntari de overwinning meeneemt. 83-89.

Opvallend feit: ondanks de fysieke wedstrijd krijgt James Karnik pas 40 seconden voor tijd zijn eerste persoonlijke fout.

Topscorers: James Karnik 28 ptn, Zach Harvey 19 ptn, Keevan Veinot 16 ptn.

Rebounds: James Karnik 10, Filip Brankovic 7, Kjeld Zuidema 5.

Assists: Tim Hoeve 5, Zach Harvey 4, Sam van Oostrum 3.

MVP's van de wedstrijd: James Karnik en Luca Tohatan.

Aanstaande zaterdag speelt Donar de volgende wedstrijd in en tegen Oostende.