Limburg United wint makkelijk de eerste kwartfinale wedstrijd

Laatst geupdate: donderdag 01 juni 2023

Donar moest vanavond in de kwartfinale van de BNXT-play off's een ruime nederlaag incasseren tegen Limburg United.

19

Vooraf was het al de vraag of Donar na de dramatische ontknoping van de finale in Leiden zich weer kon opladen voor het vervolg in de BNXT-play off's. De ploeg moest het zonder de geblesseerde Kjeld Zuidema en Vernon Taylor doen.

Donar wint wel de tip off, maar weet uit de eerste aanval niet te scoren. Ook Limburg United weet niet direct te scoren. Even lijkt de wedstrijd gelijk op te gaan, maar halverwege het kwart heeft Limburg United een kleine voorsprong van 12-7. Donar komt langszij door een lekkere dunk van Willem Brandwijk 12-12. Limburg United loopt vervolgens weer uit. De ploeg kan vaak open schoten creëren, omdat Donar weinig energie in de verdediging legt. Af en toe een goede aanval van Donar, maar het kwart wordt afgesloten bij een stand van 26-19.

Peter Olisemeka opent het tweede kwart met een dunk. Steph Branch (die met nr 32 speelt) blockt nog een schot, maar toch weet Limburg United weer een driepunter te maken. Af en toe weet Donar aardig door te komen, maar Limburg United is gretiger en zowel aanvallend als verdedigend veel scherper. Even kan Donar in de buurt komen tot 38-30, maar de rust wordt ingegaan bij 48-32.

Het derde kwart lijkt Donar even beter door te komen, maakt ook enkele mooie aanvallen, maar uiteindelijk weet Limburg United de voorsprong verder uit te bouwen. Vrije worpen nemen blijft ook in deze wedstrijd een lastige opgave. Het kwart eindigt bij 71-48.

In het vierde kwart komt Clay Mounce beter door met enkele mooie scores, een inside play en een dunk brengt de score op 76-52. Als Sander Hollanders er dan een drietje inlegt en het 76-55 lijkt het even of er weer wat meer gaat lukken. Na een time out van Donar steekt Donar weer wat meer energie in de verdediging. Helaas lukt het Donar niet om veel dichterbij te komen. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd op 87-67.

Topscorer en rebounder was Clay Mounce (18 ptn - 7 rebounds).

Donar speelt a.s. zaterdag thuis in Martiniplaza de return. Er moet dan een achterstand van 20 punten goedgemaakt worden om kans op de halve finale te maken.