Onverzettelijk Donar sleept er een vijfde wedstrijd uit

Laatst geupdate: woensdag 22 mei 2024

Vooraf leken de kansen op een overwinning klein. De ploeg was weer wat kleiner in de rotatie, met Dakota Quinn die samen met de geblesseerde spelers moest toekijken hoe hun kameraden de strijd met de Bossche recordkampioen aanging. Aan het eind van de wedstrijd bleek uiteindelijk dat Heroes dit seizoen niet in Martiniplaza heeft kunnen winnen.

18

Het publiek (2900 man) ging vanavond vanaf de eerste minuut massaal achter de thuisploeg staan. Heroes wist nog wel de eerste score te maken en nog even op een 2-5 voorsprong te komen, maar Donar komt al snel langszij en vanaf de 7-7 tussenstand zou Donar doorzetten en de voorsprong niet meer afgeven. Gedurende het eerste kwart schommelt de voorsprong van Donar tussen de 8 en de 10 punten. Q1 eindigt in 27-20.

Het tweede kwart komt Den Bosch iets beter in de wedstrijd, maar Donar blijft overeind en weet zelfs een puntje uit te lopen naar een ruststand van 51-43.

Na de rust blijft Donar ziel en zaligheid in de wedstrijd stoppen. Waar iedereen denkt dat de energie nu toch zo langzamerhand op moet zijn, blijven de mannen sleuren en rennen en de voorsprong verder uit te bouwen. Het derde kwart eindigt in 73-62.

Voor Den Bosch is het enige middel om Donar op de knieën te krijgen een full court press. Er wordt wel meer energie in de verdediging gestoken en dat levert ook een paar keer balverlies op, maar de ruggen worden nogmaals gerecht, de tanden op elkaar geklemd en de Bossche ploeg krijgt een lesje in onverzettelijkheid. Een kleine twee minuten voor tijd is het duidelijk dat Donar de overwinning niet meer uit de handen gaat geven. Het wordt uiteindelijk 88-80 en het circus verplaatst zich nog een keer naar Den Bosch voor een alles of niets wedstrijd in deze best of five serie.

Topscorers: John Meeks 24, Sander Hollanders 24, Kjeld Zuidema 11.

Rebounds: John Meeks 9, Kjeld Zuidema 8, Sam van Oostrum 6.

Assists: Nick Tomsick 8, Sam van Oostrum 5, Sander Hollanders 2.

Komende vrijdag wordt wedstrijd 5 gespeeld in Den Bosch. Bij winst speelt Donar de finale tegen ZZ Leiden. Bij verlies is het seizoen voorbij.