Nieuws

Ronalds Zakis eerste buitenlandse aanwinst

Donar heeft de Letse center/power forward Ronalds Zakis aangetrokken voor het komende seizoen. Ronalds Zakis is geboren in Talsi op 8 juli 1987 en is 2.08 lang. Ronalds is een zeer ervaren center. Hij heeft het grootste deel van z’n carrière bij Ventspils doorgebracht (12 seizoenen). In die jaren werd hij driemaal Lets kampioen. In het seizoen 2019-2020 werkte hij samen met assistent coach en oud-Donar speler Gatis Melderis.

Verder speelde hij bij VEF Riga (2008 en 2014-2015), Olimpija Ljubljana (Slo) (2015-2016), Rostock Seawolves (D) (2020-2021) en KK Viimsi in Estland. Bij zijn diverse clubs heeft hij zowel EuroCup, Basketball Champions League als FIBA Europe Cup ervaring opgedaan. Daarnaast maakte hij 10 maal z’n opwachting in het tenue van de Letse nationale ploeg.
In z’n laatste seizoen scoorde hij gemiddeld 14,9 ppg en pakte hij gemiddeld 5,8 rebounds. Hij is een fysiek sterke, maar desondanks beweeglijke speler, die ook een driepunter in huis heeft.

Technisch directeur Drago Pasalic is enthousiast over de aanwinst: ”Ronalds is een speler die naar Donar de ervaring meeneemt van het spelen op hoog niveau en het winnen van prijzen. Hij heeft een sterk lichaam, is atletisch, heeft een goede low post game, maar is ook sterk van afstand. Ik ben ervan overtuigd dat hij goed bij ons past.”

Ronalds heeft zin in het nieuwe seizoen: “Ik ben zeer vereerd en gelukkig dat ik nu bij het Donar team hoor. Het is altijd plezierig om in een team te spelen met hoge doelen. Ik hoop dat we deze doelen #together halen voor onze fans, families en vrienden!

Ik heb contact gehad met m’n agent en ik heb met de coach gesproken. Ik was enthousiast over zijn visie voor het team en onze speelwijze.
Ik wacht met veel ongeduld en verwachtingen op het komende seizoen!”

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Deel op social media

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren