Nieuws

Samenwerking Donar en Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar is voor het komend schooljaar een samenwerking aangegaan met Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen (SOOOG). De basketbalclub gaat de groepen 5 tot en met 8 de komende maanden basketbalclinics geven, gevolgd door een afsluitende wedstrijddag in het voorjaar, waarop één speler van Donar aan elk schoolteam wordt toegevoegd.

In het kader van het (TOP)sportproject van SOOOG geeft de Groningse basketbalclub Donar de groepen 5 tot en met 8 van de openbare basisscholen in de gemeente Bellingwedde, Oldambt en Pekela basketbalclinics in de eigen gymzaal. De clinics worden gegeven door een ervaren trainer van Donar, in samenwerking met de eigen docenten gymnastiek. Voorafgaand wordt door Donar een clinic georganiseerd voor de docenten van SOOOG.

Tijdens de clinics maken leerlingen spelenderwijs kennis met basketbal door middel van uitdagende oefeningen en echte wedstrijden. Naast deze clinics krijgen de deelnemende kinderen een toegangskaart voor een wedstrijd van Donar.

Met het (TOP)sportproject stimuleren SOOOG en Donar kinderen om meer te bewegen en gezonder te leven. Jaap Hansen, voorzitter van het College van Bestuur van SOOOG: “Wij hechten veel belang aan het stimuleren van sporten onder leerlingen want beweging draagt bij aan verschillende onderwijsdoelen. Bovendien geeft sport plezier en draagt het bij aan de verbetering van schoolprestaties”.

Gert-Jan Swaving, secretaris Donar: Voor ons is dit een prachtige vorm van hoe we in de maatschappij willen staan, aandacht creëren bij de jeugd voor bewegen en een gezonde levensstijl, en tegelijk deze groep kennis laten maken met al het moois dat basketbal en Donar te bieden heeft. We zijn heel blij met de samenwerking met SOOOG, die het voor ons mogelijk maakt hieraan een extra impuls te geven in dit deel van de provincie. 

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren