Nieuws

Thomas Koenis beëindigt zijn carrière

Laatst geupdate: maandag 14 augustus 2023

koenis1-15-04-2022.png

Thomas Koenis, sterkhouder en aanvoerder van Donar, houdt op met basketbal op topniveau. Dat is de uitkomst van een afweging die de 32-jarige Den Heldenaar het afgelopen seizoen heeft gemaakt. Ondanks dat hij mentaal en fysiek nog best een paar jaar mee had gekund, heeft zijn gezin voorrang gekregen. Met een echtgenote en (binnenkort) twee kinderen is zijn dagelijkse aanwezigheid thuis belangrijker dan het doorgaan met basketbal op het hoogste niveau.

In een interview met Donar TV geeft Thomas uitleg.

Daarmee neemt een van de groten in het Nederlands basketbal afscheid. Na zijn debuut op het hoogste niveau bij Den Helder Seals (2007-2009) stapte hij over naar de Giants uit Bergen op Zoom (2009-2011). Van 2011 tot 2015 was zijn eerste periode bij GasTerra Flames/Donar. Na een uitstapje van twee seizoenen bij ZZ Leiden keerde hij terug op het oude nest en speelde de laatste vijf seizoenen, waarschijnlijk de beste van zijn carrière, in MartiniPlaza.

De 30-voudig international maakte binnen het team van Donar ook zijn rol als captain waar. Hij was vaak de aanjager, mentor en het geweten van de ploeg. Zijn meest succesvolle seizoen was 2017-2018, waarin het team de dubbel won én de halve finale van de FIBA Europe Cup bereikte.

Donar en het Nederlands basketbal zijn Thomas veel dank verschuldigd voor alles wat hij heeft betekend. Donar wenst hem alle geluk met zin gezin en veel success in zijn maatschappelijke loopbaan.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren