Nieuws

Vragen en antwoorden over mede-eigenaarschap

Laatst geupdate: dinsdag 11 juli 2023

Anderhalve week geleden maakten we bekend dat er drie manieren waren om de club te steunen. De steun die we sindsdien hebben ontvangen op alle manieren is overweldigend! Zo overweldigend dat we nog steeds niet de tijd hebben gehad om een groot deel van de mensen die bij Jakob Klompien hebben aangegeven meer dan 250 euro te willen bijdragen een reactie te geven. Daarvoor onze welgemeende excuses, het mag duidelijk zijn dat we dit enorm hebben onderschat. We willen duidelijk maken dat we alles ontvangen en lezen, maar dat we pas dit weekend een slag kunnen maken in het beantwoorden van de berichten. Inmiddels kunnen we ook wat meer duidelijkheid geven over deze optie.

donarleidenmartiniplazapubliekblauw.jpg

Hier een aantal van de vragen die we als meeste binnen hebben gekregen:

V: Raak ik mijn geld kwijt als Donar failliet gaat?

A: Nee. We innen het geld dat ieder ons toegezegd heeft pas als duidelijk is dat alles rond is en we volgend seizoen gaan basketballen, dus u bent in geen geval uw geld kwijt.

V: Wanneer kan ik een reactie verwachten op mijn vragen / toezegging?

A: Komend weekend willen we een slag gaan maken in het beantwoorden van de berichten. We lezen alles, maar hebben nog geen tijd om iedereen een reactie te geven. We hopen hiervoor op uw begrip.

V: Hoe ziet de zeggenschap van de certificaathouders eruit?

A: Alle certificaathouders verenigen zich in een stichting. Deze stichting zal uit de leden een bestuur / ledenraad vormen, die weer een commissaris zal aanstellen bij Donar, namens de fans.

Daarnaast zal de stichting ook een lid voor het bestuur van aandeelhouders voordragen. Dit lid, dat dus fungeert als stem van de fans, zal evenveel stemrecht / aandeel krijgen als de andere aandeelhouders.

V: Hoe kom ik in contact met de andere aandeelhouders?

A: Twee keer per jaar zal er een vergadering van certificaathouders georganiseerd worden, waar alle certificaathouders bij elkaar komen. Daarnaast gaan we ons oriënteren op een digitaal platform om de communicatie etc. van deze stichting te ondersteunen.

V: Kan ik mij nog steeds opgeven als certificaathouder?

A: Ja, dat kan! Stuur daarvoor een mail naar Jakob Klompien: jak.klompien@hotmail.com

V: Kan ik een aandeel ook weer verkopen?

A: Er is geen platform waarop dit mogelijk is en er zullen ook geen aandelen teruggekocht worden. Het is wel mogelijk om de plaats in de stichting door te geven aan iemand anders, bijvoorbeeld aan een vriend of familielid.

Met dit bericht hopen we alvast iets meer helderheid te hebben gegeven. Aanstaande vrijdag zullen we weer een update over de stand van zaken geven aan de lokale media. Bedankt voor uw steun en geduld!

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren