Nieuws

Viktor Gaddefors vervangt Artjoms Butjankovs bij Donar

Laatst geupdate: vrijdag 11 november 2022

Na de gesprekken die de afgelopen dagen met de spelers en de technische staf zijn gehouden, is duidelijk geworden dat Artjoms Butjankovs op zijn eigen verzoek Donar gaat verlaten. De hoofdreden voor Artjoms is het feit dat Donar dit seizoen geen vervolg heeft kunnen bewerkstelligen in het Europese toernooi.

viktors-zweden.jpg

Naar aanleiding van de boodschap van Butjankovs heeft Donar snel geschakeld en reeds een contract gesloten met de Zweedse international Viktor Gaddefors. Hij zal zo snel als mogelijk aansluiten bij het team. Ondertussen is de zoektocht naar een nieuwe point guard en een assistent-coach nog volop gaande.

Gaddefors is een 30-jarige Zweeds international, die kracht combineert met een prima schot. In zijn rijke carrière speelde de 2.01m lange forward in de Zweedse, Italiaanse, Roemeense en Franse hoogste divisies, waarbij hij in Frankrijk nog samen speelde met oud Donar speler Tim Blue.

Dit seizoen speelde hij in de Zweedse hoogste divisie voor de club in zijn geboortestad, BC Uppsala. Hier noteerde hij sterke gemiddeldes van 24 punten, 7.7 rebounds en 3.8 assists.

Viktor zal zo snel mogelijk afreizen naar Groningen en mag door zijn Zweedse nationaliteit in de eerstvolgende wedstrijd al in actie komen.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren