Nieuws

Bericht van het bestuur – Beleving

Laatst geupdate: woensdag 05 oktober 2022

Donar is op nog volop in de race om de grote prijzen: de FIBA Europe Cup, de NBB-beker en natuurlijk het kampioenschap van de Dutch Basketball League. Het seizoen is dus voor u met z’n allen nog lang niet afgelopen, gelukkig maar.

Als bestuur zijn al weer druk bezig met het volgende seizoen. Natuurlijk gaat het dan over de financiën en de organisatie, maar ook (samen met onze partners) over zaken als speelschema’s, accommodaties, wet- en regelgeving etc. En dat doen wij niet alleen, ook de diverse commissies die ons ondersteunen, zitten al met een schuin oog naar 2018-2019 te kijken en te broeden op nieuwe ideeën. En zo hoort het ook, regeren is vooruitzien, stilstand is achteruitgang en vele handen maken #together licht werk.

Mede daarom zijn we onze Commerciële Commissie aan het verstevigen, zo is onlangs Marjolein Zwerver toegetreden. Marjolein is vanuit haar rol bij de EVTC goed bekend met de Groningse topsportwereld en is in het dagelijks leven Manager Sales en Sales Support bij Groningen Seaports. Maar ook de andere commissies zijn druk bezig met het aantrekken van vers bloed om de steeds drukkere werkzaamheden goed te kunnen blijven uitvoeren.

Waar we nu en in de komende tijd veel aandacht aan willen schenken, is het versterken van het fangagement, het nog verder vergroten van de betrokkenheid van al onze fans en relaties. Hoewel we het bovengemiddeld goed doen, zijn we er van overtuigd dat het nog beter kan. En beter moet, willen we onze positie behouden en verbeteren. Nummer één worden is moeilijk, numero uno blijven is nog veel moeilijker.

We staan als Donar nog te vaak alleen maar in de ‘zend-modus’. Daarom willen we de interactie met onze diverse fanbases (van jong tot oud) vergroten met behulp van onze social media, een vernieuwde site, wellicht een Donar-app, het uitbouwen van DonarTV, nog flitsender entertainment en prikkelende acties. En met zaken waar we nu nog niet eens van kunnen dromen.

Tot slot nog wat interessante actualia. In de laatste DBL-vergadering is besloten om de NBB te vragen om de huidige buitenlander regeling (vijf op het sheet en maximaal vier in het veld) ook te laten gelden voor de competitie om de NBB-beker. Indien het bestuur van de NBB hiermee akkoord gaat,  is een eerste stap gezet naar meer uniformiteit.

Als speellocatie voor NBB-Bekerfinale is MartiniPlaza aangewezen. Dat is natuurlijk mooi, maar de reden hiervoor is heel zakelijk. Leiden en Den Bosch moeten hun beide wedstrijden in de halve finale nog spelen. Zo bleef er te weinig tijd over om een finale elders goed te kunnen organiseren. De NBB is verantwoordelijk voor de organisatie, kaartverkoop, communicatie en het entertainment rond deze wedstrijd. Natuurlijk zullen wij de informatie van de NBB delen via onze eigen kanalen.

De enige Donar-fans die al verzekerd zijn van een mooie plek, zijn onze Gold Card houders. Want met een Gold Card heeft u gratis toegang tot een NBB-Bekerfinale als die in MartiniPlaza wordt gespeeld. Niet per se op uw Donar-stoel, maar u krijgt wel als eerste de gelegenheid om een mooie plek te reserveren. Houd uw mail in de gaten! Alle andere fans (inclusief BBC-leden) zullen binnenkort via de NBB worden geïnformeerd over de kaartverkoop voor deze mooie wedstrijd!

Met het aantrekken van Bradford Burgess zijn we gelukkig weer in staat om in de komende drukke maanden met een volle rotatie te spelen. Het herstel van Stephen Domingo in de VS zal naar onze verwachting nog wel enige tijd in beslag nemen.

Maar nu eerst dinsdag 6 maart om 19.00 uur de thuiswedstrijd tegen Cluj Napoca. We verwachten een uitverkocht MartiniPlaza waarin onze inmiddels beroemde en beruchte ‘zesde man (m/v)’ hopelijk weer een grote rol kan spelen. Want we hebben natuurlijk wel wat marge nodig om met een goed gevoel naar Roemenië af te kunnen reizen!

Jannes Stokroos
Voorzitter Donar

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren