Nieuws

Bericht van het bestuur – Raar maar waar: 67 jaar en toch weer in de groei!

Laatst geupdate: woensdag 05 oktober 2022

Onlangs vierden we onze 67-ste verjaardag als club. De door het Donar Museum ingerichte tentoonstelling werd druk bezocht en krijgt hopelijk na de verbouwing van MartiniPlaza een vaste plek. Want zonder verleden geen heden en zonder heden geen toekomst. Een toekomst waarin we door willen groeien naar een nog hoger niveau.

Groeien kan alleen maar als er ruimte voor is, ook in de regelgeving. Het gedoe rond de buitenlanderregels heeft na het optrekken van de stof- en rookwolken inmiddels geleid tot een inhoudelijke discussie. Ons standpunt daarin is helder. Wij willen ieder seizoen in een Europese competitie en om de drie nationale prijzen spelen. Als Donar kunnen we deze ambities niet waarmaken als we in drie verschillende competities met drie verschillende regelsystemen rekening moeten houden. Zo kun je geen team samenstellen, zo kun je niet werken aan vaste spelpatronen en zo kun je dus niet optimaal presteren.

Wij pleiten er dus voor om de FIBA-regels ook toe te passen in onze nationale competities. Het opleggen van beperkingen aan sterkere teams maakt onze nationale competities niet sterker. Het versterken en helpen van de andere teams wel en daar willen wij graag een rol in spelen. Hierover gaan wij de komende maanden binnen de DBL met de andere clubs in gesprek.

Toen ik aantrad als voorzitter waren we trouwens als club ook nog niet klaar om verder te kunnen groeien. We zaten tegen een dubbel plafond: financieel en bemensing. Inmiddels zijn we financieel in control, kunnen we eventuele tegenvallers opvangen en zijn we zelfs in staat om indien nodig tussentijdse versterkingen aan te trekken.

Door verduidelijking en verbetering van de interne rol- en taakverdeling van taken en rollen en het verbeteren van de werkprocessen lopen steeds meer zaken op rolletjes. Natuurlijk gaat er ook wel eens wat fout en zijn er nog steeds zaken voor verbetering vatbaar. Daarom heeft het bestuur besloten dat de interne organisatie meer hulp en aansturing verdient. En dat het ons bovendien door de juridisering van de samenleving ontbreekt aan kennis en ervaring op dat vlak. Daarom zijn we erg blij dat we Marion Arends hebben kunnen aanstellen als zesde bestuurslid. Ze is jurist en heeft bovendien veel ervaring in office management.

We liggen prima op koers met onze begroting, ondanks de kostbare ‘thuiswedstrijden’ in Leeuwarden en Leek en het nu voor de tweede keer aan moeten trekken van een extra speler. Dat laatste was trouwens alleen maar mede mogelijk dankzij de extra bijdrage van enkele trouwe sponsoren. Maar ook en vooral door verdere groei van de publieke belangstelling (vooral bij de Europese wedstrijden) en de groei van het aantal BBC-leden.

En u wist het misschien niet, maar we zijn de eerste club in Nederland die een volledige LED-boarding rondom het veld heeft. Een mooie kans voor bedrijven om zich met reclame ook tot de publiekzijde te richten en dus een extra inkomstenbron voor de club.

We groeien dus #together lekker door met z’n allen, ondanks dat we best al wel op leeftijd zijn. Raar, maar gelukkig waar.

Ik zie u graag woensdag bij hopelijk alweer een historisch hoogtepunt in de geschiedenis van ons Donar!

Jannes Stokroos
Voorzitter

 

 

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren