Nieuws

Daverende verrassing Donar tegen Heroes

Laatst geupdate: zaterdag 18 mei 2024

Hoofdrollen voor Meeks en Tomsick in geweldig duel: 82-75

b1340cee-4d4e-462a-98b7-d10640ea9d16.png

Donar

82
vrijdag 17 mei, 19:30

Heroes Den Bosch

75
Donar
Heroes Den Bosch
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Donar 82 23 7 38 17
22
19
22
19
Heroes Den Bosch 75 23 7 42 13
15
13
25
22

Op de tribune gonsde vooraf het bericht dat John Meeks voor het eerst sinds weken “weer wat minuten” zou maken. Dat zou een welkome opkikker zijn na al die maanden van blessureleed in het team van Andrej Stimac.

De 2.900 toeschouwers die er voor naar Martiniplaza waren gekomen, kregen het gelijk volledig aan hun zijde, want de plaatselijke helden gooiden hun ziel en zaligheid in het duel. Direct vanaf het begin werd er gas gegeven, want het was helder dat dynamiek de sleutel zou worden.

Donar speelde verdedigend erg sterk in de eerste twee kwarten. De schutters kregen weinig open schoten; een duidelijk verschil met de eerste wedstrijd tussen beide teams. Daarmee was een belangrijke risicofactor gereduceerd. In de beginfase was het vooral Nick Tomsick die de lichten uit schoot van achter de driepuntslijn, later enthousiast ondersteund door de veelzijdigheid van John Meeks. Meeks was blijkbaar fitter dan verwacht en kon het uiteindelijk 29 minuten volhouden, geholpen door het frequente wisselbeleid van de coaches. Aan de kant van Heroes Den Bosch was vooral Roberts Stumbris aanwezig, goed ondersteund door de stoïcijnse Boy van Vliet.

Met veel inzet en strijd wisten de Groningers het vol te houden tot aan de thee. Met een 41-28 tussenstand konden de toeschouwers aan de patat en het bier in de verwachting dat zo dadelijk alles anders zou worden. Daarvan bleek echter in eerste instantie niet veel. Pas toen halverwege het derde kwart enkele scheidsrechterlijke beslissingen niet goed werden verteerd door het Groningse publiek leek de ontmoeting te kantelen in Brabants voordeel. Het scoreverschil liep snel terug. Maar de thuisfavorieten geven zoals bekend nooit op en ook nu werd de zweep er nog maar weer eens over gelegd. Dakota Quinn kwam weer meer in het stuk voor, er werd als vanouds gebuffeld ondanks stevige fysieke druk van Den Bosch en zo kon de schade worden beperkt tot drie puntjes.

De laatste 10 minuten was het nagelbijten voor de fans, die zich de hele wedstrijd flink hadden laten horen. Ondanks hevig aandringen van de Heroes hielden de Donar spelers het koppie erbij. Ook in de slotfase, toen de Bosschenaren probeerden balbezit te krijgen door het maken van fouten, werden de juiste beslissingen genomen en kon onder oorverdovend gejuich de overwinning worden gevierd.

Deze winst betekent nóg een spannend play-offduel in Martiniplaza, namelijk op woensdag 22 mei om 19:30 uur. Bestel uw kaarten voor deze game 4 snel via https://www.donar.nl/tickets

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren