Nieuws

Donar begint seizoen in mineur

Laatst geupdate: dinsdag 11 oktober 2022

Aris Leeuwarden maakt zijn rol als angstgegner weer waar in MartiniPlaza.

kjeld1-08-10-2022-(1).jpg

Donar

70
zaterdag 8 oktober, 19:30

Aris Leeuwarden

76
Donar
Aris Leeuwarden
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Donar 70 16 5 41 14
11
18
20
21
Aris Leeuwarden 76 19 8 36 14
18
22
20
16

Donar maakte een lelijke uitglijder in de seizoenopener tegen Aris Leeuwarden. Het was niet zozeer de uitslag, als de wijze waarop het verlies tot stand kwam, die de toeschouwers teleurstelde.

In het eerste kwart was het weliswaar Aris dat aan de goede kant van de score stond, maar Donar legde zeker in die beginfase prima aanvallen op het plankier. De bal leek echter niet van plan om door de Friese ring te gaan.

Donar vocht, knokte, streed, of hoe je het ook wilt noemen, maar veel pogingen strandden op een strategisch genomen Persoonlijke Fout en als er dan wel een mooie score te bewonderen was geweest (en die waren er zeker wel), dan werd die onmiddellijk beantwoord met een Leeuwarder driepunter.

À propos driepunters: Donar wist er gedurende de hele game slechts vier in te krijgen, terwijl Aris maar liefst 12 afstandsschoten raak zag gaan. Aris speelde dan ook met het vertrouwen dat bij veel Groningse vertegenwoordigers ontbrak. Een paar spelers onttrokken zich aan de malaise: Artjoms Butjankovs speelde goed (18p, 9rb) en Clay Mounce deed het verdienstelijk, maar de hoofdrol was toch weggelegd voor Kjeld Zuidema. Met zijn aanstekelijk fanatisme maakte hij de Friezen behoorlijk nerveus. Hij ging voor elke rebound en losse bal en scoorde en passant ook nog belangrijke punten. Onder zijn leiding kwam Donar terug tot zes puntjes en de fans gingen er toch maar voor zitten - of staan.

Ook in de laatste minuut was Donar nog dichtbij de overwinning. Op 70-72 was er nog steeds kans, maar Donar hielp alle kansen eigenhandig om zeep met missers en misverstanden.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren