Nieuws

Donar -bijna- klaar voor het nieuwe seizoen

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Alle spelers zijn gearriveerd en in vorm, de medische keuringen vinden plaats, de werkvergunningen zijn aangevraagd, kortom het team is klaar voor het nieuwe seizoen. Maar je mag alleen aan het werk als je je werkvergunningspasje hebt, dus sommigen moeten nog even op hun handen zitten alvorens los te mogen. En de beide internationals Arvin Slagter en Shane Hammink hebben naast hun Donar-trainingen ook nog trainingen en wedstrijden met de Orange Lions af te werken, dus ook zij zullen niet altijd aanwezig kunnen zijn.

De staf heeft dan ook besloten om elke minuut die beschikbaar is efficiënt te benutten en dat betekent dat de eerste gelegenheid om het team te ontmoeten zaterdag 1 september zal zijn. Dan maakt Donar z’n opwachting in Sportcentrum de Mencke in Uithuizen. Om half acht is de tip-off tegen stadgenoot De Groene Uilen, met o.a. oud-Donar spelers Sander de Roos, Yannick van der Ark en Eric Peutz in de gelederen.

Direct na de wedstrijd is er een meet and greet met spelers en coaches. U kunt dan aanschuiven en kennismaken met de nieuwelingen of de vakantie bespreken met goede bekenden.

Het team gaat daarna vol stoom door met een intensief trainings- en oefenprogramma. Er staan onder meer oefenwedstrijden tegen Fraport Skyliners, Oostende (met Chase Fieler!) en Basic-Fit Brussels op de Open Dag (16 september) op de rol. De eerste echte wedstrijd van dit seizoen is de uitwedstrijd in en tegen Prishtina (Kosovo) op 20 september.

Het eerste seizoensdoel, het halen van de groepsfase van de Basketball Champions League, wordt al snel gevolgd door het volgende: het winnen van de Supercup. Op 6 oktober staat ZZ Leiden in MartiniPlaza klaar voor de battle. De dag daarna, zondag 7 oktober, begint Donar aan de competitie, die zeer interessant lijkt te gaan worden dit jaar.

Het volledige programma vindt u hier.

Bent ú er ook klaar voor?

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren