Nieuws

Donar en gemeente Leek slaan handen weer ineen

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Hoewel het pas na de kwalificatiewedstrijden die Donar speelt voor de Champions League duidelijk zal zijn of het echt nodig is, zijn Donar en de gemeente Leek toch alvast begonnen met het voorbereiden van een mogelijke thuiswedstrijd van Donar in Leek. Onderdeel van deze samenwerking is ook het verzorgen van een clinic voor basisscholen uit Leek door de eredivisiespelers van Donar. Deze vindt plaats op 6 september in het Topsportcentrum in Leek.

Het afgelopen seizoen heeft Donar noodgedwongen twee Europese thuiswedstrijden buiten MartiniPlaza gespeeld, waarvan één in Leek. Ook voor het komende seizoen leken er weer de nodige knelpunten in de planning te ontstaan. De meeste hiervan zijn gelukkig in nauwe samenwerking met MartiniPlaza opgelost, echter op één na: de planning laat in alle mogelijke Europese scenario’s op 17 oktober een thuiswedstrijd zien, en op die datum is MartiniPlaza niet beschikbaar. Donar en de gemeente Leek zijn de voorbereidingen gestart om op die datum, mocht dat nodig zijn, de Europese wedstrijd in het Topsportcentrum in Leek af te kunnen werken.

Donar poogt via het spelen van drie kwalificatieronden de Champions League te bereiken. Mocht dat niet lukken, dan komt Donar het komende seizoen weer uit in de FIBA Europe Cup, waarin het vorig jaar halvefinalist was. Bij plaatsing in de FIBA Europe Cup zal Donar op 17 oktober de thuiswedstrijd in Leek spelen.

Ook in de Basketball Champions League staat op 17 oktober een thuiswedstrijd op het programma, namelijk tegen BK Opava uit Tsjechië. Bij die ploeg is echter het verzoek neergelegd om de thuis- en uitwedstrijd (18 december) om te wisselen. Als BK Opava aan dit verzoek meewerkt is de verplaatsing naar Leek niet nodig.

Donar bestuurslid Gert-Jan Swaving is blij dat de gemeente Leek, net als vorig jaar, enthousiast is om mee te werken aan deze “volksverhuizing”.  “Het is een prachtige hal, waarin we voldoende toeschouwerscapaciteit kunnen bouwen, op een steenworp afstand van de Stad.” Vorig jaar won Donar in Leek van het Franse ESSM Le Portel, de huidige werkgever van Brandyn Curry.

Burgemeester Berend Hoekstra van Leek: “Voor de gemeente geldt, dat Topsport een belangrijke stimulans is voor de breedtesport. Daarom vinden we het ook erg belangrijk, dat de spelers van Donar donderdag 6 september in de Topsporthal een clinic zullen verzorgen voor de leerlingen van onze basisscholen.”

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren