Nieuws

Donar flikt het weer!

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Voor de veertiende keer op rij blijft Donar in de FIBA Europe Cup ongeslagen in eigen huis en plaatst zich voor de tweede ronde van de FEC.

De thuisploeg begon dit keer geconcentreerd aan de ontmoeting, die móest worden gewonnen, en ook het talrijke publiek had er zin in. Toch keek Donar in het eerste kwart tegen een kleine achterstand aan, totdat het gaatje bij 10-10 gedicht werd.

Daarna ontspon zich een heerlijk duel, waarbij de fysieke inzet niet werd geschuwd en op het scherpst van de snede werd gevochten om iedere bal. Natuurlijk ging niet alles vlekkeloos, maar de spanning vergoedde eigenlijk alle foutjes en spektakel was er ook. Bijvoorbeeld enkele onmogelijke noodballen van Spirou die er feilloos in gingen, een prachtig uitgevoerde aanval van de Belgen die wel zéker tot een score moest leiden, maar waar toch weer een Gronings handje tussen zat, het buffelen van Thomas Koenis en de geniale geest Teddy Gipson, die topscorer werd met 20 punten.

Donar liep weg bij Spirou, de Belgen kwamen terug en zelfs voor en zo golfde de wedstrijd heen en weer tot 11 seconden voor het eindsignaal. Toen bij 74-72 de oude rot Alex Hervelle een eenvoudige score zou laten aantekenen, was daar opeens de uit het plafond vallende Shane Hammink. De tot dan toe onopvallend spelende Shane blokte het schot meer dan overtuigend en brandschoon. Daarmee was bet duel echter nog niet beslist, want een uitbal-na-fout van Donar belandde in Belgische handen, waarna Sean Cunningham geen andere keus had dan een fout te maken. De eerste daarvan miste echter doel en zo kon Donar het duel beslissen vanaf de vrije worplijn, want de laatste verre driepunter van Spirou miste richting.

Een waar pandemonium was het gevolg. Donar haalt voor de derde achtereenvolgende keer de tweede ronde van de Europe Cup en mag zich gaan opmaken voor zes nieuwe spannende wedstrijden. De tegenstanders zullen echter pas morgenavond bekend zijn!

Alles over de wedstrijd vindt u hier.

Voor meer verslag kunt u terecht op de site van de DBL.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren