Nieuws

Donar gaat Europa in! Wat gaat er gebeuren?

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

We leggen u graag uit wat ons te wachten staat in Europa. Zoals u weet heeft Donar al vroeg in het afgelopen seizoen de intentie uitgesproken om zich (net als in het seizoen 2015-2016) in te schrijven voor de FIBA Europe Cup. Ondertussen is er door de FIBA een nieuwe competitie opgestart, namelijk de Basketball Champions League. Als kampioen van Nederland heeft Donar het recht om zich in te schrijven voor de kwalificatie rondes van de Basketball Champions League, en dat heeft Donar dan ook gedaan.

Informatie over de Basketball Champions League vindt u op: http://www.basketballcl.com/

Door de inschrijving voor de kwalificatierondes van de Basketball Champions League, weten we op welke datum voor Donar het Europese seizoen begint. De kwalificatie voor de Basketball Champions League bestaat uit twee rondes.  De eerste kwalificatieronde wordt uit en thuis gespeeld op dinsdag 27 en donderdag 29 september. Bij winst in deze ronde wordt een week later, op dinsdag 4 en donderdag 6 oktober, ronde 2 gespeeld. Mocht ook deze tweede ronde winst opleveren, dan plaatst Donar zich voor het hoofdtoernooi van de Basketball Champions League, en komt in een poule van 8 teams.  

Bij verlies in kwalificatieronde 1 of 2 plaatst Donar zich automatisch voor het hoofdtoernooi van de Europe Cup, en wordt ingedeeld in een poule van 4 teams.

Gelijktijdig met het bestellen/verlengen van uw seizoenkaart had u de mogelijkheid om een Passe Partout aan te schaffen voor de FIBA Europe Cup. De Passe Partout van €25,- is geldig voor de 3 poule wedstrijden in de Europe Cup. Op het moment dat onze informatiebrief over de seizoenkaarten werd verstuurd was er nog geen duidelijkheid over de Basketball Champions League.

Mocht Donar zich plaatsen voor de poulefase van het hoofdtoernooi in de Basketball Champions Leauge, dan zal de door u bestelde Passe Partout geldend zijn voor de éérste 3 wedstrijden van de poulefase van de Basketball Champions League. U krijgt dan de mogelijkheid om deze passe partout voor een aantrekkelijke prijs te upgraden voor alle 7 thuiswedstrijden van de poule-fase.

Mocht Donar zich niet plaatsen voor de poulefase van de Basketball Champions League dan blijft de Passe Partout geldig voor de poulewedstrijden van FIBA Europe Cup.

Wij zullen u tijdig informeren over hoe u kaarten kunt bemachtigen voor de één of twee kwalificatie rondes van de Basketball Champions League, waarbij we voordeel zullen bieden aan onze seizoenkaarthouders.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren