Nieuws

Donar gaat samen met Samen Lycurgus jeugd inspireren om meer te bewegen

Laatst geupdate: vrijdag 11 november 2022

Als verdere invulling van het maatschappelijk programma bij Donar gaat de club samen met Samen Lycurgus uitvoering geven aan het plan 'Breedtesport naar de top.' Beide clubs ontvangen hiervoor een éénmalige subsidie 15.000 euro van de Provincie Groningen.

clinic6-21-08-2022.jpg

De insteek is dat beide topclubs onder meer dankzij de spelers meer kinderen enthousiast gaan maken voor sport en verenigingen gaan ondersteunen kinderen langer aan zich te binden.

Donar en Samen Lycurgus gaan ondersteunen bij een volleybal- en basketbaltoernooi voor kinderen van groep 5 en 6. Spelers van beide topsportclubs gaan de teams op de toernooidag coachen en alle deelnemers mogen een thuiswedstrijd van Donar of Samen Lycurgus bezoeken. Het gehele project vindt plaats in nauwe samenwerking met medewerkers van Huis voor de Sport Groningen.

Daarnaast gaan de topsportclubs uit de stad Groningen lokale volleybal- en basketbalverenigingen helpen om de kinderen die enthousiast zijn voor de sport, langer aan zich te binden. Ze gaan de sportclubs begeleiden op meerdere gebieden afhankelijk van de behoefte van de sportvereniging. Alles is erop gericht om het functioneren van de vereniging te verbeteren, zodat de jeugdleden goed worden opgevangen en lid blijven van de vereniging.

Gedeputeerde Sport Fleur Gräper-van Koolwijk van de Provincie Groningen is enthousiast. 'Ik vind het geweldig dat Donar en Samen Lycurgus zich opnieuw inzetten om lokale en regionale maatschappelijke projecten te ondersteunen. Topsporters van beide clubs zijn rolmodellen voor onze jongeren. Met dit project weten ze niet alleen de jongeren uit onze provincie te stimuleren om meer te bewegen, maar ondersteunen en versterken ze ook de verenigingen."

Donar en Samen Lycurgus hopen met dit project ongeveer 35 basisscholen en sportverenigingen te bereiken. Dit als extra bovenop de schoolclinics die de komende periode nog op de planning staan.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren