Nieuws

Donar gaat samenwerking aan met Groningen Bereikbaar

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar en Groningen Bereikbaar zetten zich samen in voor een bereikbare stad. Groningen staat aan de vooravond van de ombouw van de Zuidelijke Ringweg en de vernieuwing van wegen, spoor en het stationsgebied. Dit geeft de komende jaren hinder. Donar en Groningen Bereikbaar gaan daarom samen bezoekers en supporters van Donar informeren over werkzaamheden in en rond de stad. Ook gaan ze door middel van leuke acties andere manieren van reizen bij het publiek onder de aandacht brengen.

Donar informeert bezoekers en supporters met haar eigen kanalen, langs het speelveld en online. Groningen Bereikbaar voorziet Donar van de juiste informatie en materialen waar Donar als organisatie mee aan de slag kan. Naast informeren worden er acties georganiseerd om bijvoorbeeld het fietsgebruik te stimuleren. Eerder organiseerden Groningen Bereikbaar en Donar al een gezamenlijke fietsactie, waarbij supporters een gesigneerd shirt konden winnen.

Bij de start van het nieuwe basketbalseizoen in september zijn beide partijen de samenwerking aangegaan. Daarnaast is Donar een van de ondertekenaars van de gezamenlijke ambitieverklaring die op 2 november door werkgevers en publiekstrekkers in Groningen werd ondertekend.

Donar

Donar trekt elk basketbalseizoen (van oktober tot en met mei) ongeveer 100.000 bezoekers uit Stad en Ommeland naar het aan de ringweg gelegen MartiniPlaza en heeft dus een direct belang bij een goede bereikbaarheid van haar arena. Via haar sociale media, website en digitale nieuwsbrieven heeft Donar ongelooflijk veel contactmomenten met haar grote fanbase en zakelijke netwerken. Donar is bereid om die kanalen gedoseerd in te zetten om de doelstellingen en acties van Groningen Bereikbaar #together te ondersteunen.

Groningen Bereikbaar

Groningen investeert in de toekomst en werkt aan een betere bereikbaarheid. Tussen 2017 en 2022 vinden er grote werkzaamheden plaats aan wegen, bruggen, stations, rails en fietspaden. De werkzaamheden hebben de komende jaren nadelige gevolgen voor de bereikbaarheid van de stad. Groningen Bereikbaar zorgt daarom voor een goede afstemming van projecten en werkzaamheden. Daarnaast is Groningen Bereikbaar het aanspreekpunt voor alle informatie over verkeershinder, bereikbaarheid en reisadvies.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren