Nieuws

Donar in de beker tegen BV Noordkop!

Laatst geupdate: woensdag 01 februari 2023

Op zaterdag 26 november is de wedstrijd geweest tussen BV Noordkop/Suns en BS Leiden om te bepalen wie in het weekend van 3 december de tegenstander zou worden van Donar.

donarleidenmartiniplazapubliekblauw.jpg

Beide ploegen spelen in de promotie divisie en zijn de “amateur” afdeling van respectievelijk Den Helder Suns en Zorg en Zekerheid Leiden. Tijdens de wedstrijd was al snel te zien dat Noordkop door hun stevige verdediging het technischer basketbal van BS Leiden aardig verstoorde. Ook in de aanval braken ze vaak op kracht door voor een lay up. Hoewel Noordkop wat kleiner is dan Donar en hun 3 punters en jumpshots niet bijzonder goed vallen, is hun inzet hoog en inspirerend voor elkaar. Voordeeltje voor de spelverdeler van Donar: zij gaan hem pas verdedigen vanaf de middellijn, dus het eerste deel vanaf de bucket naar de middellijn is geen vermoeiend slagveld meer.

Kortom, redelijk groot verschil tussen de kracht van Donar en Noordkop, maar het wordt zeker leuk om naar te kijken in het weekend van 3 december.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren