Nieuws

Donar laat zien wie de echte helden zijn

Laatst geupdate: vrijdag 24 mei 2024

Team uitgeschakeld in een superspannend vijfde halve finaleduel

img_2600.jpg

Heroes Den Bosch

90
vrijdag 24 mei, 20:00

Donar

83
Heroes Den Bosch
Donar
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Heroes Den Bosch 90 19 7 43 14
29
28
17
16
Donar 83 20 5 27 21
23
18
21
21

Na de spectaculaire winst in game 4 was het aan de mannen van Andrej Stimac om dat kunststukje nog een keer te herhalen, maar dan in het hol van de leeuw.

Donar trad aan met dezelfde spelers als afgelopen woensdag, dus inclusief de gemaskerde David Gabrovsek.

De scores vielen makkelijk in het eerste kwart. Zoals verwacht hadden de Heroes niet al te veel moeite met afdrukken van achter de driepuntslijn in de eigen Maaspoort. Daar stond tegenover dat ook Donar de ring redelijk wist te vinden, resulterend in een 29-23 kwartstand. Toen de Bossche ploeg opende met nog een driepunter, vond coach Stimac het tijd voor een time-out. Het maakte geen verschil, want Den Bosch bleef erg trefzeker en liep langzaam bij de gasten weg.  Lee Moore was nadrukkelijk op zoek naar de ruimte en vond die met drives naar de basket. Heroes rondde mede daardoor de tweepunters af tegen 85%.

Met een ruststand op het bord van 57-41 was het helder dat er iets veranderen moest in de Donar-Defense. Dat gebeurde dan ook. De drives werden afgestopt en Donar kon terugkomen in de wedstrijd en zelfs tot op acht punten komen. De reboundkracht van de Bossche inside spelers was het collectief van Donar te machtig en door de vele second chance points konden de Heroes de schade beperken tot 74-62 aan het einde van kwart drie. Een voor Donar overbrugbare afstand en dus gingen de vele tientallen Groningse supporters flink tekeer.

Een score van Meeks en twee driepunters van de "Oude" Strijder David Gabrovsek brachten zelfs een 78-76 tussenstand op het bord en de Maaspoort stond op z’n kop.

Met enkele spelers die nauwelijks meer tip hun benen konden staan hield Donar zicht op de overwinning en de finale. Met een dikke twee minuten was het verschil vier schamele puntjes.

Een slimme Bossche steal op een dikke minuut van het einde bij een 85-81 stand maakte de tijd voor Donar om dat in te lopen erg krap. Sander Hollanders bracht de stand op 85-83 en Lee Moore mocht vanaf de vrije worplijn het pleit beslechten maar miste er éen. De driepunter van Hollanders ging mis. Moore faalde ditmaal niet vanaf de lijn de bezorgde Heroes de finale. De schermutselingen in de slotseconden (vrije worpen en onsportieve fouten na en klein opstootje) deden niet meer ter zake.

Het seizoen voor Donar zit erop. Maar de Groningse fans zullen zich herinneren wie de echte helden van dit seizoen waren!

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren