Nieuws

Donar loot Tartu in Champions League

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar heeft het Estse Tartu Rock als tegenstander gekregen voor de eerste voorronde van de Champions League tijdens de loting in München.

Tijdens de loting voor de eerste voorronde van de Basketball Champions League kwam als tegenstander voor Donar het Estse Tartu Rock. Tartu Rock werd het afgelopen seizoen tweede; het verloor de finale van Kalev Talinn. Met Tartu Rock keert er ook een oude bekende terug in MartiniPlaza, maar nu als hoofdcoach: Gert Kullamäe, oud speler van Den Bosch.

De eerste wedstrijd van Donar in deze nieuwe Europese topcompetitie wordt in onze eigen MartiniPlaza gespeeld op dinsdag 27 september 2016. De uitwedstrijd is twee dagen later, op donderdag 29 september, in Tartu (Estland).

Eerste voorronde:
Dinsdag 27 september 2016:  Donar – Tartu Rock (MartiniPlaza, Groningen, 19:30)
Donderdag 29 september 2016: Tartu Rock – Donar (Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi)

Tweede voorronde:
Bij winst van Donar in de eerste voorronde volgt plaatsing voor de tweede voorronde. De tegenstander in de tweede voorronde is de winnaar van de ontmoeting tussen Bakken Bears (DEN) en Dinamo Sassari (ITA).

De acht winnaars uit de tweede voorronde stromen door naar de poule fase van de Basketball Champions League (4 poules van 8 teams).

Meer informatie vind je op de website van de Basketball Champions League

Wanneer Donar zich niet weet te plaatsen voor de poule fase van de Basketball Champions League, dan stroomt Donar direct door naar de poule fase van de FIBA Europe Cup. Daarin wordt het eesrte deel van het reguliere seizoen gespeeld in een poule systeem met 12 groepen van 4 teams.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren