Nieuws

Donar moet Heroes Den Bosch Supercup laten

Laatst geupdate: maandag 03 oktober 2022

Donar speelde haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen, in Den Bosch stond de Nederlandse SuperCup op het programma: de Landskampioen tegen de Bekerwinnaar.

img_0296-1-1024x498.jpg

Heroes Den Bosch

76
Dutch Supercup woensdag 28 september, 20:00

Donar

59
Heroes Den Bosch
Donar
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Heroes Den Bosch 76 12 11 37 20
24
22
13
17
Donar 59 21 7 30 14
10
18
16
15

Zonder Leon Williams, Artjoms Butjankovs en Mark Roorda begint Donar aan de wedstrijd om de Supercup. Vooral de power van Butjankovs wordt node gemist. Heroes begint goed aan de wedstrijd en slaat in het eerste kwart gelijk het (uiteindelijk) beslissende gat. Het eerste kwart eindigt op 24-10.

Het tweede kwart gaat verder op vergelijkbare wijze als het eerste kwart. Donar heeft vaak moeite om een goede aanval op te zetten en heeft te veel balverlies. De aanvallen van Heroes lopen soepeler. Toch komt Donar iets beter in de wedstrijd en weet het de schade enigszins te beperken. De rust gaat in bij 46-28.

Het derde kwart is een waar foutenfestijn van beide ploegen. Er is veel balverlies, persoonlijke fouten en turn overs. Hoogtepunt in dit kwart is een steal en score van Vernon Taylor en een rebound en coast to coast actie en score van Kjeld Zuidema. Als Vernon Taylor daarna nog een keer uit vrije worpen scoort is er even de hoop dat er nog een verrassing in de maak is. Het derde kwart wordt afgesloten op 59-44.

In het vierde kwart komt Donar snel in foutenlast. Charles Callison moet al snel het veld verlaten met zijn vijfde P. Heroes kan daarna bij elke persoonlijke fout, gratis scoren vanaf de vrije worplijn. Toch komt Donar nog terug naar 13 punten achterstand, maar uiteindelijk kan Heroes de wedstrijd makkelijk uitspelen. Bij een stand van 76-59 volgt het eindsignaal en kan Heroes zich winnaar van de Supercup noemen.

Helaas waren er geen live-statistieken beschikbaar.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren