Nieuws

Donar onderuit in bizarre wedstrijd

Laatst geupdate: zondag 19 mei 2024

Zou het Donar vanmiddag lukken om het thuisvoordeel bij Den Bosch weg te kapen? De Groninger fans die aanwezig waren in de Maaspoort hadden goede hoop, maar Donar zou van een koude kermis thuiskomen.

67144dd3-b0ca-402d-bde8-9703214923ad.jpg

Heroes Den Bosch

100
zondag 19 mei, 16:00

Donar

90
Heroes Den Bosch
Donar
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Heroes Den Bosch 100 22 7 33 25
37
24
19
20
Donar 90 26 7 28 21
22
25
23
20

De dondergod Donar was niet alleen in de Maaspoort aanwezig, ook buiten liet hij van zich horen. Was dat wellicht de reden dat in de zaal de Groningse ploeg moeizaam aan het eerste kwart begon? Heroes ging een stuk makkelijker van start, er werden te makkelijke scores gemaakt en bij Donar kwamen ze een stuk moeilijker tot stand. In het tweede kwart deed Donar wat terug en kwam weer beter in de wedstrijd, tot David Gabrovsek op de grond lag met zijn handen voor z'n gezicht. Hij moest het veld verlaten en zou niet meer verder kunnen spelen. Op dat moment was hij met 17 punten topscorer aan de kant van Donar.

Donar blijft proberen om het gat met de tegenstander te dichten, maar als ook Dakota Quinn naar het parket gaat en blijft liggen, slaat de schrik toe bij de Groningers. Dakota moet ook naar de kant en zal ook niet terug kunnen keren in de wedstrijd. Waar David Gabrovsek nog plaats kan nemen op de bank, blijft Dakota Quinn achter in de kleedkamer. Toch blijft Donar onverzettelijk en blijft knokken om de wedstrijd te kantelen. Maar dan krijgt ook Délé Adetunji een beuk in zijn gezicht en moet hij ook naar de kant. Als Sam van Oostrum met 5 fouten naar de bank moet, lijkt de wedstrijd gespeeld. Toch laten de overgebleven spelers zien dat het met het karakter van de ploeg wel goed zit. Onverzettelijk blijven de mannen vechten voor elke bal en komen ze zowaar nog terug tot 5 punten achterstand. Maar helaas komt er geen sprookjesachtig slot aan deze bizarre wedstrijd. Heroes wint en brengt de stand in de serie op 2-1. Aanstaande woensdag heeft Donar in eigen huis nog de kans om de serie op 2-2 te zetten.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren