Nieuws

Donar sluit oefencampagne af met winst tegen Zwolle

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Met de wedstrijd om de SuperCup (aanstaande zondagmiddag) in het vooruitzicht zou de wedstrijd tegen Landstede Zwolle een aardige graadmeter zijn voor de vorm van Donar. Het Landstede Sportcentrum was met veel studenten aardig gevuld en een twintigtal Groninger supporters waren op deze doordeweekse middag naar Zwolle gereisd om hun team in actie te zien komen. 

Dat Donar nog niet in supervorm verkeert werd wel duidelijk. De Groningers begonnen goed aan de wedstrijd en namen al snel een voorsprong (9-17)maar toen coach Braal zijn bankspelers in het veld bracht kwam Zwolle al snel weer terug in de wedstrijd. Ook in de tweede helft was dit het beeld. Donar liep uit naar een voorsprong van 15 punten maar zag Zwolle, vooral door een aantal driepunters van pointguard McWorther, snel weer dichterbij komen. De uiteindelijke overwinning was zeker verdiend, vooral door goed spel van Brown, Franke en Fieler maar het team speelde nog te wisselvallig om zondag zonder enige zorgen naar Den Bosch af te reizen. Coach Braal heeft nog werk te verzetten, in deze opbouwfase is dat eigenlijk ook niet meer dan logisch. In Den Bosch zal het om een echte prijs gaan en zal het team zonder twijfel tot op het bot gemotiveerd zijn om de eerste hoofdprijs van het seizoen binnen te slepen. 

Scores Donar: Brown 14, Franke 14, Sullivan 10, Dourisseau 9, Bekkering 8, Sherman 6, Hope 3
Rebounds Donar: Brown 8, Doursseau 8, Sherman 8, Bekkering 7, Franke 5

Donar heeft de laatste wedstrijd als voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een 69-73 winst tegen Landstede Zwolle.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren