Nieuws

Donar staat in de finale

Laatst geupdate: dinsdag 16 mei 2023

Na de overtuigende 3-1 winst op Heroes Den Bosch kan Donar zich opmaken voor een finale tegen ZZ Leiden

whatsapp-image-2023-05-16-at-21.17.36.png

Donar

67
dinsdag 16 mei, 19:30

Heroes Den Bosch

54
Donar
Heroes Den Bosch
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Donar 67 18 14 35 20
16
12
20
19
Heroes Den Bosch 54 18 4 42 13
18
13
10
13

Zowel Donar als Heroes stonden met vertrouwen aan de tip-off van de vierde wedstrijd in de halve finale van de nationale play-offs. Van defaitisme aan Bossche kant was zeker geen sprake en de gasten kleunden er flink in. Aangezien ook de thuisploeg gas wilde geven, ontstond er in de eerste twee kwarten een boeiend, maar zeker niet vloeiend duel.

Vrij lage schotpercentages en sterke defensies zorgden voor een rommelig beeld. Dat werd echter voor de 3250 toeschouwers ruimschoots vergoed door de spanning, want de partijen ontliepen elkaar weinig. Donar liet zich tegen het eind van het kwart wel enigszins het trage tempo opleggen dat de Heroes wilden. Dat moest dus anders en het wérd ook anders, direct na de thee. De druk op de bal werd flink opgevoerd en dat resulteerde in meer balverlies van de Bosschenaren en slechtere schoten. In de derde kwart stond Donar nog slechts 10 punten van de Heroes toe en kon intussen zelf wel scorend profiteren van het hogere tempo.

In het begin van het slotkwart kon Donar het verschil boven de 10 tillen en begon de vermoeidheid in de Bossche hoofden en benen te tellen, terwijl Donar onder luidkeelse aanmoediging vleugeltjes kreeg. De laatste minuten waren vooral feestminuten voor bank en publiek, terwijl de spelers op het plankier de zaak keurig afwerkten.

Een geweldige teamprestatie, die ervoor zorgt dat Donar aanstaande zondag al om 15:00 uur in de Leidse schuur gaat beginnen aan de finale om het landskampioenschap.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren