Donar verliest met klein verschil oefenduel tegen Kangoeroes Mechelen

Donar speelt zonder Sam van Oostrum, Jordy Kuiper en Theo John en speelt tegen een voltallig Kangoeroes Mechelen, waar voormalig Donarspeler, Willem Brandwijk tegenwoordig speelt.

Donar gaat fel van start en na een lekkere dunk van Dakota Quinn staat het al snel voor met 11-2. Mechelen vlucht in een time-out om orde op zaken te stellen. Het gaat dan al wat beter draaien bij de Belgische gasten, maar Donar blijft fel spelen en het eerste kwart wordt afgesloten met een voorsprong van 25-18.

In het tweede kwart komt Mechelen snel dichterbij, zeker nadat ze snel enkele rake driepunters scoren. Even later moet Donar een time out nemen, omdat de tegenstander tot op 1 punt genaderd is (29-28). De ploegen houden elkaar goed in evenwicht en de ruststand is 43-42.

Na de thee komt Mechelen scherper uit de kleedkamer dan Donar en al snel heeft de ploeg de overhand. Met een stand van 43-50 neemt Donar weer een time out. Het verschil blijft tot het einde van het kwart vergelijkbaar en aan het einde van het kwart staat er een tussenstand van 61-70 op het scorebord.

Donar geeft niet op in het vierde kwart. Het blijft knokken en kruipt dichterbij. Mechelen moet weer een time out nemen als Donar op 84-89 komt en vlak voor tijd weet het de achterstand te verkleinen naar 87-91. Helaas komt de ploeg tijd te kort om de wedstrijd nog om te keren. Ook omdat Mechelen de drietjes toch net wat makkelijker scoort dan Donar.

De eindstand van deze oefenwedstrijd wordt uiteindelijk 91-96.

Het publiek heeft een leuke wedstrijd gezien deze woensdagmiddag.

Dakota Quinn was topscorer met 22 punten (100% score), op de voet gevolgd door David Gabrovsek met 21 punten.

De eerstvolgende wedstrijd van Donar is op zondag 19 november in en tegen Leiden. De eerstvolgende thuiswedstrijd is dinsdag 28 november in Martiniplaza tegen ZZ Leiden.