Nieuws

Donar wint in Amsterdam

Laatst geupdate: woensdag 01 februari 2023

Apollo kan twee kwarten in het spoor blijven van Donar, maar komt te kort om het Donar echt moeilijk te maken.

apollo-donar-2.jpg

Apollo Amsterdam

58
zaterdag 5 november, 15:30

Donar

87
Apollo Amsterdam
Donar
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Apollo Amsterdam 58 25 12 31 14
19
12
10
17
Donar 87 19 10 36 20
23
23
25
16

Zonder de licht geblesseerde Willem Brandwijk, begint Donar met Sander Hollanders, Artjoms Butjankovs, Ronalds Zakis, Charles Callison en Clay Mounce aan de wedstrijd. Donar neemt een kleine voorsprong van 6-11 waarna Apollo een time-out neemt. Apollo komt na de time-out wat beter in de wedstrijd en weet zelfs even een puntje voorsprong te nemen. Donar wisselt aardige aanvallen met slordig spel, maar blijft aan de goede kant van de score. Het kwart eindigt in 19-23.

Het tweede kwart laat een vergelijkbaar beeld zien. Donar is kwetsbaar als Apollo verdedigende druk zet, maar door zelf in de verdediging te wisselen tussen een man to man en een 3-2 zone, maakt Donar het de Amsterdammers lastig om bij te blijven. Beide ploegen hebben slordige fases en vervallen dan in run and gun basketbal. Het kwart wordt afgesloten met een knetterdunk van Apollo's Ofoegbu. De ruststand is 31-46.

Ook het derde kwart gaat op en neer. Geleidelijk aan sluipt Donar steeds verder weg van Apollo. De Amsterdammers moeten steeds vaker een P maken om een aanval van Donar te stoppen. Het spel ligt daardoor regelmatig stil om vrije worpen te nemen. Vanaf de vrije worplijn is Donar redelijk trefzeker en zo weet Donar de voorsprong verder uit te bouwen naar 41-71.

Het vierde kwart begint met een agressiever Apollo, er is even onduidelijkheid of Vernon Taylor zijn vijfde P krijgt, maar het blijkt de vierde te zijn. Het spel is van beide kanten slordig en het kwart is rommelig. De laatste minuten van de wedstrijd mogen Gimon Arkema en Sven van Mieghem samen met Sander Hollanders, Kjeld Zuidema en Clay Mounce de overwinning over de streep trekken.

De eindstand is uiteindelijk 58-87.

Helaas zijn er geen statistieken beschikbaar.

Er is nu een interlandbreak en de volgende wedstrijd van Donar wordt op donderdag 17 november a.s. in Leiden gespeeld tegen ZZ Leiden.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren