Nieuws

Donar wint oefenduel van Zwolle

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

De oefenwedstrijd in Wildervank had een mooi affiche: een herhaling van de play-off finale van het afgelopen seizoen tussen Donar en Landstede Zwolle. Net als in de strijd om het landskampioenschap, was Donar ook vandaag de bovenliggende partij. De Zwollenaren werden met 80-66 verslagen.  

In een zeer warme en volgepakte sporthal in Wildervank liet Donar vanaf de eerste minuut zien dat het deze oefenwedstrijd zeer serieus nam. Er werd fel en strak verdedigd en met enkele fraaie aanvallen werden het massaal toegestroomde publiek vermaakt. Zwolle, dat met een praktisch geheel vernieuwde selectie aan het seizoen begint, moest het initiatief aan de Groningers laten en keek al snel tegen een achterstand aan die de hele wedstrijd niet meer ingelopen zou worden. 

Via 27-17 en 36-28 liep Donar snel uit naar een marge van 14 punten verschil bij rust (46-32). Drago Pasalic liet vooral voor de rust zien een prima aanwinst te zijn voor de Groningers. Ondanks dat zijn driepuntsschot nog niet wilde vallen was hij onder de basket duidelijk de meerdere boven zijn Zwolse tegenstanders. Ook de inbreng van Jason Dourisseau en Lance Jeter was, zoals gewoonlijk, weer van grote waarde. JD (18 punten, 4 rebounds en 5 assists) ging voor in de strijd en werd uiteindelijk zelfs de topscorer van zijn team. Ook Chase Fieler en Sean Cunningham waren goed in vorm. Center Andrew Smith was vooral in de tweede helft nadrukkelijk aanwezig en zocht duidelijk naar mogelijkheden om zijn specialiteit te etaleren maar helaas voor hem lukte het dit keer niet om het publiek op de banken te krijgen met een knallende dunk. 

Het nieuwe Zwolle is duidelijk nog niet op het niveau van het team dat een groot gedeelte van het afgelopen seizoen de competitie domineerde. De tijd zal leren of coach Herman van den Belt zijn team op tijd in vorm zal krijgen om ook dit seizoen weer een gooi te kunnen doen naar het kampioenschap. In de wedstrijd van vandaag bleek Donar (nog) duidelijk de sterkere ploeg.

Scores Donar:
Jason Dourisseau: 18
Drago Pasalic: 15
Chase Fieler: 12
Lance Jeter: 10
Sean Cunningham: 9
Andrew Smith: 9
  

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren