Nieuws

Donar wisselt op de center positie

Laatst geupdate: zaterdag 04 maart 2023

Donar neemt afscheid van de Letse center Ronalds Zakis en heeft een vervanger aangetrokken. In de afgelopen periode is gebleken dat de verwachtingen en verdere ontwikkelingen van Zakis niet tot gewenste resultaten hebben geleid. Donar bedankt Ronalds voor zijn inzet voor de club en wenst hem succes in zijn verdere carrière

tag_@sysm3dia_bnxtfinals-10.jpg

Gezien de huidige situatie in de cross-border fase van de BNXT league heeft Donar snel een vervanger gevonden met de nodige ervaring. Zijn naam is Peter Olisemeka.          

De 2.06 meter lange center/forward, die overkomt van het Roemeense Steaua Boekarest, heeft zowel de Nigeriaanse als Italiaanse nationaliteit en is direct inzetbaar. In Boekarest speelde hij recent gemiddeld 18 minuten met 8.3 punten en 7.8 rebounds gemiddeld.

Peter Olisemeka, geboren 9 december 1991, is sinds 2017 actief op de Europese basketbalvelden. Zo speelde hij eerder al in Cyprus, Bulgarije, Polen, Frankijk, Nederland en Roemenië. Afgelopen seizoen werd hij in februari door ZZ Leiden gecontracteerd wat uiteindelijk leidde tot het eerste kampioenschap van de BNXT league in 2022.

Technisch directeur Drago Pasalic over de komst van Peter Olisemeka:

‘Met de komst van Peter zijn we op de inside-positie beter competitief in snelheid en energie. Hij is een goede verdediger en rebounder en we gaan er vanuit dat we met hem erbij, strijdbaarder zijn in de komende maanden’.

Peter Olisemeka over zijn komst naar Donar:

‘Ik ben heel enthousiast er heb er zin in om een onderdeel te zijn van de Donar familie. Ik kijk er naar uit om het team te ontmoeten en zal mijn uiterste best doen om samen de gestelde doelen te bereiken. Ik heb ook veel positiefs gehoord over de fans en de organisatie van Donar. Ik ontmoet jullie graag’.

Peter Olisemeka zal zo snel mogelijk aansluiten bij het team.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren