Nieuws

Ga mee naar de Orange Lions!

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Voor de derde keer in de Nederlandse basketbalgeschiedenis neemt Oranje deel aan de WK-kwalificatie. In 1950 greep Nederland mis. In 1986 lukte het wel om naar de WK te gaan, toen met Rik Smits in de gelederen. Ook nu maakt Oranje kans. In een poule met Kroatië, Roemenië en Italië moet het team van Toon van Helfteren bij de eerste drie eindigen. Dan gaan ze door naar de laatste kwalificatieronde voor de WK in 2019 in China. De grote basketballanden kunnen niet over al hun beste spelers beschikken, want die krijgen niet allemaal vrij van hun clubteams die in de NBA of de Euroleague spelen. Daar kan Nederland – dat op de blessure van Arvin Slagter na wel compleet is – van profiteren.

De eerste wedstrijd van de kwalificatieronde is op vrijdag 24 november om 20:00 uur in het Topsportcentrum in Almere tegen Kroatië, het team van oud Donar coach, Ivica Skelin. De kaartverkoop loopt goed. We hopen op een vol huis en dezelfde sfeer die Donarfans in MartiniPlaza gewend zijn. Zo kunnen de toeschouwers als extra stimulans dienen om te proberen voor het eerst te winnen van de nummer acht van de wereld. Op de EK van 2015 – waar Oranje voor het eerst in 25 jaar weer aan deelnam – was Nederland in Zagreb dichtbij. Thuisploeg Kroatië ontsnapte en won met 78-72.

Kaarten voor volwassenen kosten € 21,- en jeugd t/m 16 jaar betaalt € 13,50.

Bij voldoende belangstelling wordt er door Autobusbedrijf Doornbos vervoer naar Almere verzorgd. Kosten voor de bus zijn € 10,- per persoon.

Tickets bestellen? Geef je op door uiterlijk woensdag 22 november een e-mail te sturen aan k.veenhoff@kpnmail.nl en vermeld daarin het aantal gewenste kaarten en of je busvervoer wilt.

Ga mee en beleef te midden van andere basketballiefhebbers een prachtige avond!

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren