Nieuws

Kjeld Zuidema tot 2026 bij Donar!

Laatst geupdate: dinsdag 01 november 2022

Forward Kjeld Zuidema (21-06-2001) heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met Donar tot en met het seizoen 2025-2026. Na dit seizoen kunnen de Groningse fans dus nóg drie seizoenen genieten van de energie en het fanatisme van de forward.

whatsapp-image-2022-11-01-at-11.59.41-am.jpeg

Kjeld heeft zich het afgelopen en vooral het huidige seizoen razendsnel ontwikkeld tot vaste waarde in het team. Hij is inmiddels volledig deel van de rotatie en heeft ook regelmatig laten zien een basisplaats waard te zijn.

“De eerste reden voor mij om te blijven was de groei die ik hier nog steeds kan maken als speler. Ik heb hier al heel veel geleerd sinds ik in het jeugdprogramma kwam en de laatste twee jaar bij het eerste. Nu ik steeds meer kansen krijg begin ik echte ervaring op te doen zowel in de BNXT League als op Europees niveau. Die laatste was voor mij ook erg belangrijk en ik denk dat dit me gaat helpen om de volgende stappen in mijn carrière te maken. Daarnaast is voor mij misschien wel de belangrijkste reden om te blijven dat ik uit Groningen kom en dat dit mijn thuis is. Ik heb mijn familie hier, ben hier geboren en woon hier nu al weer een paar jaar en ken de omgeving en club dus goed. Ook blijft het geweldig om m’n droom om in een vol MartiniPlaza te spelen elke week weer te beleven. Ik hoop hier nog veel prijzen te winnen en heb daarom 3 jaar bijgetekend.”, aldus Kjeld Zuidema.

Technisch directeur Drago Pasalic is volledig overtuigd van het potentieel van de jonge forward: “We willen een sterke en stabiele kern bouwen voor een langere periode met Nederlandse spelers. Door het contracteren van Kjeld zijn we een stap dichterbij dat idee gekomen. In de laatste maanden heeft Kjeld heel veel verbetering laten zien. Door zijn juiste benadering geloven we dat hij een belangrijk deel zal worden van Donars toekomstige successen. Hij zal hard moeten blijven werken en ik weet zeker dat dit een goede stap is voor beide kanten.”

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren