Nieuws

Lelijk verlies in Kalverdijkje

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar liet zich van z’n slechtste kant zien tijdens de ontmoeting op de zondagmiddag in Leeuwarden.
De Groningers begonnen met weinig energie (en zonder de licht geblesseerde Thomas Koenis) aan de wedstrijd en Aris-coach Tony van den Bosch had z’n team daarop geprepareerd, zo leek het. De thuisploeg haalde het tempo prima uit de Donar-aanval en speelde in de eigen aanval vlot en dynamisch. Donar had geen antwoord en kwam snel op achterstand.

De achterstand liep gaandeweg alleen maar verder op en bedroeg in het derde kwart zelfs 20 punten. Dat was het team blijkbaar toch een beetje te gortig en de achtervolging werd ingezet. Daardoor zag het ruim opgekomen publiek een zeer spannende slotfase.

Bij de stand 60-60 leed Shane Hammink knullig balverlies, waardoor er geen voorsprong maar een achterstand op het bord verscheen. Donar was niet in staat om in de resterende seconden nog terug te komen en leed z’n eerste verlies tegen een niet-top-4 ploeg.

Meer lezen? Dat kan bijvoorbeeld hier. De statistieken zijn hier te vinden.

De Groningers mogen nu de wonden likken en afreizen naar Sardinië, waar uit een heel ander vaatje getapt zal moeten worden.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren