Nieuws

Management Update juni 2024

Laatst geupdate: donderdag 20 juni 2024

In deze update kijk ik kort nog even terug op het afgelopen seizoen en neem ik jullie mee in de belangrijkste zaken die momenteel spelen bij de club.

management-update-2bij1.png

Afgelopen seizoen

Na de moeilijke zomer van vorig jaar, waarin wij als club in een uitdagende situatie terechtkwamen, en de korte tijd die er was om een team samen te stellen, hebben wij een seizoen van ups en downs gehad op sportief gebied. Goede wedstrijden werden afgewisseld met mindere, iets wat past bij een jonge ploeg zoals wij die hadden het afgelopen seizoen. De komst van Nick Tomsick in de tweede seizoenshelft zorgde voor een nieuwe impuls binnen het team en bracht meer balans, wat uiteindelijk leidde tot beter spel.

Waar ik vooral trots op ben, is de manier waarop onze jongens het hele seizoen hebben gevochten, vooral in het laatste deel. Ondanks alle tegenslagen en blessures. Een vechterscultuur die past bij het Groninger DNA! Ook ben ik trots op de binding tussen de fans en onze spelers. Donar leeft, en dat is voor een groot deel ook dankzij jullie, de Donar-familie.

Belangrijkste zaken die nu spelen

Kijkend naar de belangrijkste zaken die er nu spelen, kan ik melden dat de Raad van Commissarissen vorige week de begroting voor het seizoen 2024 - 2025 heeft goedgekeurd. Het is een realistische begroting op basis van gegarandeerde inkomsten (de tot nu toe verkochte seizoenkaarten en sponsor/bbc-bijdragen). In vergelijking met het seizoen 2023 - 2024 is er stevig gesneden in de overheadkosten. Dit was noodzakelijk om op een verantwoorde wijze het tweede hersteljaar van Donar in te gaan.

Wat betreft het spelersbudget zijn we uitgekomen op een bedrag dat vergelijkbaar is met het afgelopen seizoen. Hierbij dient aangetekend te worden dat we nog kunnen schuiven tussen verschillende begrotingsposten. Het uitgangspunt is dat de overheadkosten niet mogen stijgen. Met dit budget kunnen we zeker weer een competitief team samenstellen.

Nu het budget bekend is, kan het definitieve rekruteren beginnen. Ik zeg ‘definitieve’ omdat de technische staf natuurlijk het hele seizoen al op zoek is naar potentiële versterkingen (de zogenaamde longlist) en er direct na afloop van het seizoen gesprekken zijn gevoerd met alle spelers over hun en onze wensen en (on)mogelijkheden. In deze fase richten we ons vooral op de Nederlandse kern, omdat goede spelers met een Nederlands paspoort relatief schaars zijn. Zowel de Nederlandse als de buitenlandse spelers moeten passen in ons DNA. We zoeken echte teamplayers die nooit opgeven en onze fans geven waar ze voor naar Martiniplaza komen: beleving, emotie, strijd en een gevoel van saamhorigheid. De komende maanden zullen jullie stapsgewijs de gezichten van het team leren kennen. Gelukkig hebben we hiervoor veel meer tijd dan afgelopen seizoen, toen we de selectie in een paar weken moesten samenstellen. We zijn van plan om die extra tijd goed te gebruiken, dus maak je geen zorgen als het wat langer duurt dan je van Donar gewend bent.

Daarnaast zijn we bezig met de communicatiekalender voor het komende seizoen, een update van onze website, een plan om meer partners en BBC-leden aan ons te binden, het klaarmaken van de huisvesting voor onze spelers, de fanshop en alle andere zaken die horen bij het runnen en doorontwikkelen van een professionele sportorganisatie. De speelkalender voor de BNXT-competitie heb je inmiddels op de website kunnen vinden. Veel meer wedstrijden dan vorig jaar!

Na een paar maanden Donar kan ik jullie uit de grond van mijn hart vertellen: never a dull moment! And loving it.

Stefan Mladenovic
General Manager Donar

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren