Nieuws

Ouderwets avondje Donar

Laatst geupdate: woensdag 06 maart 2024

Debutant Nick Tomsick topscorer bij winst tegen Liège Basket

4eef1a70-c12a-41af-85fd-8b689e250b3f.png

Donar

81
woensdag 6 maart, 19:30

RSW Liège Basket

75
Donar
RSW Liège Basket
Punten Fouten Steals Rebounds Assists
Q1
Q2
Q3
Q4
Donar 81 15 9 28 20
21
15
22
23
RSW Liège Basket 75 13 10 38 13
17
14
19
25

De voor velen verrassende komst van Nick Tomsick als nieuwe pointguard wierp zijn vruchten af. In zijn debuut scoorde hij 25 punten en had daarmee een belangrijk aandeel in de winst op RSW Liège Basket.

De ervaren kleine man, overgekomen van Kortrijk, begon in de basis en hoe. De eerste aanval van Donar eindigde direct met een driepunter van zijn hand en dat gaf natuurlijk vertrouwen. Dat vertrouwen straalde de thuisploeg de hele ontmoeting uit, ondanks dat er best wel eens wat mis ging in de Donar-aanval.

In elk geval was er een flinke dosis vechtlust aanwezig bij de Groningers. Verdedigend ging het crescendo en daardoor stond er halverwege het eerste kwart een 12-punts voorsprong op het bord.

Het publiek, 2.700 fans sterk, stond van meet af aan achter de ploeg. En hoewel er ook twijfel was over de afloop, de gezichten bleven op standje blij staan, ook in kwart twee. Want steeds als het even dreigde mis te gaan, was er op belangrijke momenten wel weer een score van de kersverse spelverdeler.

Het verschil, 36-31 bij rust, bleef echter gering. De gasten uit Luik deden wat ze konden, maar de Donar-defensie stond goed en eigenlijk kon alleen de Amerikaans-Nigeriaanse E.J. Anosike echt wat terugdoen (22p, 6rb).

In het derde kwart ging ook Sander Hollanders aan het kanon staan. En hoewel de Belgen vaak de aanvallende rebounds pakten en dus veel tweede kansen creëerden, was er tegen ruim 50% driepunters niets opgewassen. Zowel Tomsick als Hollanders gooiden er zeven in en het is lang geleden dat twee spelers van één team dat in één duel presteerden.

In het slotkwart werden de teugels wat gevierd, waardoor de scores wat makkelijker vielen aan beide zijden. Qua aantrekkelijkheid had de wedstrijd dat niet eens nodig, want het was sowieso het aankijken meer dan waard, mede geholpen door de scheidsrechters die terughoudend floten.

En zo was er weer eens een ouderwetse staande ovatie voor Donar, dat voorlopig weer voldoende bouwstenen heeft om iets moois van te maken. De volgende wedstrijd is direct weer een spannende: In Antwerpen tegen de Giants op dinsdag 19 maart om 20:00 uur.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren