Nieuws

Pete Miller nieuwe hoofdtrainer Basketball Academy RTC Noord en Donar DTL

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Basketball Academy RTC Noord

In samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond (NBB) biedt het Regionaal Trainings Centrum (RTC) een ontwikkelingstraject aan voor de beste basketbaltalenten van het Noorden tot 18 jaar. In samenwerking met de topsporttalentscholen die een aangepast lesrooster faciliteren: het H.N. Werkman College en het Johan Cruyff College Noorderpoort. De talenten trainen vijf ochtenden per week bij Basketball Academy RTC Noord. Daarnaast trainen ze nog twee of drie keer per week bij hun eigen vereniging waar ze ook hun wedstrijden spelen (op eredivisie niveau). Dat is een hele verandering ten opzichte van de afgelopen seizoenen waarin de talenten ook competitie speelden in RTC-verband.

Onafhankelijk trainingsinstituut

Met deze nieuwe opzet is het RTC een onafhankelijk trainingsinstituut geworden dat de status Basketball Academy Groningen van de NBB heeft gekregen. Per seizoen 2017 – 2018 heeft de NBB vijf Basketball Academies gevormd, waaronder die in Groningen. Daar zijn we blij mee en trots op! En bij die trots en blijdschap hoort natuurlijk ook de benoeming van een topper als hoofdtrainer.

Pete Miller

‘Pistol’ Pete Miller is bepaald geen onbekende in de nationale en internationale basketbalwereld. De Amerikaanse guard speelde college-basketball bij San Jose State University. In 1975 begon hij zijn Europese avontuur bij Donar waar hij drie seizoenen speelde. In 2011 was hij in Nederland als coach actief bij Aris. Daarna heeft hij zijn loopbaan in het buitenland voortgezet, ander andere als Headcoach bij WBC Raiffeisen Wels Basketball Club en als Director en Headcoach bij Chemnitz 99ers Basketball Club.

Pete Miller deed  onder andere veel ervaring met jeugd op tijdens zijn  periode bij Telekom Baskets in  Bonn waar hij verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van de jeugdafdeling. Ook in zijn periode in Oostenrijk zette hij een programma voor de jeugd op.

Samenwerking Basketball Academy RTC Noord – Donar

Pete Miller zal behalve als hoofdtrainer voor Basketball Academy RTC Noord ook als hoofdcoach fungeren van het Dutch Talent League team van Donar. Het bestuur van Basketball Academy RTC Noord en het bestuur van Donar denken dat met deze samenwerking in de persoon van Pete Miller een optimaal klimaat wordt gecreëerd voor onze talenten om naar de top te groeien.

Doelstelling

De Basketball Academy RTC Noord heeft de ambitie om het beste opleidingscentrum van Nederland te worden. Met als doel om over vijf jaar de leverancier te zijn van noordelijk talent voor de Dutch Basketball League en zelfs voor de Europese basketbaltop. Pete Miller zal daar een grote bijdrage aan leveren. Onze talenten krijgen de kans om te profiteren van zijn kennis, kunde, ervaring en zijn internationale netwerk.

 

Pete Miller wordt per 1 augustus aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van de Basketball Academy RTC Noord in Groningen, tevens start hij dan als coach van het Dutch Talent League-team van Donar. Miller heeft een contract voor drie jaar getekend.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren