Nieuws

Uitspraak DBL vergadering aangaande buitenlandderregel

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Naar aanleiding van de sanctie die het DBL bestuur ons heeft opgelegd na het spelen met 5 buitenlanders in de uitwedstrijd tegen Aris Leeuwarden, hebben wij middels een brief beroep ingediend bij het DBL bestuur. Ons beroep is gisteravond behandeld in de DBL-vergadering. De uitkomst staat verwoord in onderstaand persbericht. Van nu af aan focussen we ons op de toekomst en we zullen samen met u gaan genieten van de prestaties van Donar. Wij zien u vanavond graag tijdens de wedstrijd tegen Aris Leeuwarden.

Namens het bestuur van Donar.

Donar accepteert sanctie na constructieve DBL-vergadering

OEGSTGEEST, 30 november 2017 – Gisteravond heeft een DBL-ledenvergadering plaatsgevonden in Almere. Een van de onderwerpen was de door het demissionaire DBL-bestuur opgelegde sanctie aan Donar voor de tweede overtreding van de vijf buitenlanderregel. (maximaal vier op het veld).

Tijdens de DBL-vergadering van 14 juni 2017 was de regel aangenomen dat maximaal vier buitenlanders tegelijk op het veld mogen staan.

Donar heeft, na het uitwisselen van de standpunten en meningen van het bestuur en alle clubs, in het belang van de toekomst van en de harmonie binnen de DBL besloten de sanctie te accepteren. Deze luidt reglementair verlies van 20-0 van de wedstrijd uit bij Aris Leeuwarden die 18 november jongstleden werd gespeeld.

Donar ziet af van verder beroep in deze kwestie en stelt daarmee het DBL-belang boven haar eigen belang. De vergadering is in goede harmonie verlopen en de blik van alle bestuurders is weer gericht op de dagelijkse praktijk en een gezonde toekomst van de DBL. 

De sanctie op een overtreding van de vijf buitenlanderregel door een DBL-club is vanaf heden definitief vastgesteld op reglementair verlies met 20-0 of 0-20. De sanctie wordt te allen tijde, na vaststelling van de overtreding, achteraf door het bestuur opgelegd. De scheidsrechters en wedstrijdcommissarissen hoeven de regel tijdens de wedstrijden niet te handhaven.

Bron: http://www.basketballleague.nl/nieuws/3599

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren