Rookieclub

Verslagen Rookie Reporters

Hier vind je reporterverslagen van de Rookie Reporters.

Reporterverslag van de wedstrijd Donar vs Heroes Den Bosch – zaterdag 15 februari 2020
Dit zou een spannende wedstrijd worden omdat Donar en Den Bosch op nummer 1 &2 staan in de DBL.

De starting five van Donar waren: Matt Williams, Drew Smith, Thomas Koenis, Carrington Love en Shane Hammink. Donar kwam het beste uit de startblokken. De wedstrijd was heel spannend. De spelers van Den Bosch zochten steeds de fysieke grens op met als gevolg dat Carrington Love een geblesseerd oog had, Thomas Koenis last van zijn rug had en Drew Smith had last van zijn enkel. Gelukkig liet Donar zich niet wegspelen. Ze knokten keihard terug. Wat heel goed was omdat ze al een zware week achter de rug hadden met 3 wedstrijden, waaronder de halve finale van de supercup tegen Landstede Hammers uit Zwolle.
Donar heeft de hele wedstrijd voor gestaan. De laatste minuten van de wedstrijd kwam Den Bosch nog heel dichtbij Donar. Het verschil was vlak voor tijd nog maar 2 punten. Carrington Love maakte de bepalende score. Daarna pakte Matt Williams een steal en uiteindelijk won Donar toch nog met 10 punten. Super gedaan Donar!

Tijdens de persconferentie hebben wij aan beide coaches gevraagd wie zij verwachtten in de finale van de play offs. Wij kregen als antwoord dat Donar en Den Bosch tegen elkaar zouden strijden omdat dit de sterkste teams van Nederland zouden zijn. Wij verwachten en hopen zelf dat de finale Donar vs Landstede Hammers gaat worden omdat Zwolle en Donar de mooiste wedstrijd van dit seizoen tegen elkaar gespeeld hebben in de halve finale van de supercup. En we kunnen er dan ook nog naartoe!
Wij vonden het super cool om rookie reporters te mogen zijn. Sarah was heel lief voor ons!

Groetjes,

Morris en Owen van Steinvoorn.

Reporterverslag Donar tegen Den Helder – zondag 9 februari 2020
Matt Williams, Donte Thomas, Jason Dourisseau, Carrington Love en Thomas Koenis begonnen in het spel. En het eerste punt was snel gemaakt. Na een tijdje was de eerste helft gespeeld. De stand van 25-12 voor Donar. De tweede helft was ook goed gespeeld, de stand was in de rust 45-35 voor Donar. Het waren maar 10 punten verschil, dus het was best spannend.
In de derde helft werd de voorsprong van Donar groter. Het was al weer 78-46, dat schoot op. Donar zat bijna tegen de 100 aan. In de laatste minuut maakten ze het nog 109-65. Ik vond dat ze geweldig goed hadden gespeeld.

Bij de persconferentie mocht ik nog een vraag stellen. Dit vond ik ook erg leuk. Ik vroeg wat de beide coaches als speler eerder moeilijk vonden. Dit was een goede vraag zeiden ze.