België bekomt Donar slecht

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Er rust geen zegen op Donars optredens in België, zoveel is duidelijk. Na een bliksemstart van onze zuiderburen (24-1) leken de Groningers even terug te komen, maar gingen daarna zwaar onderuit. Na een dramatisch derde kwart was de ontmoeting allang geen wedstrijd meer en kon de thuisploeg  het laatste kwart verder bijna schriftelijk afdoen.

Drie maal balverlies op rij zorgde voor een snelle voorsprong voor Spirou. De Donar spelers wisten elkaar niet meer te vinden door de verdedigende druk van de Belgen. Pas in de laatste minuten van het kwart kon Donar de eerste veldscores aantekenen.

Twee maal wist Donar met knokken tot 15 terug te komen en de ruststand van 44-32 leek nog enig perspectief te bieden.

Na enkele minuten in het derde kwart leek Donar zich terug te knokken in de wedstrijd, maar het minimale verschil van 11 werd al snel weer 20.

Doordat de Groningers in de laatste fase van het kwart ook het vechten moe leken, kon Spirou het verschil tot boven 30 tillen.

Aanvallend kon Donar, zeker inside, weinig inbrengen tegen de straffe Waalse defensie. Door het bedroevende schotpercentage kon Donar niet profiteren van eventuele inspanningen.

Voeg daarbij het enorme balverlies en de conclusie is helder: Spirou Charleroi was veruit de sterkste vandaag (92-64).